Veuve Clicquot proslavlja 200 godina svog Rose šampanjca

Pre dva veka, 1818.godine, Madam Kliko je kreirala prvi poznati rose šampanjac, dodajući malo crvenog vina svom Yellow Label izdanju…

Dvesta godina nakon ovog događaja, Veuve Clicquot kreirao je Veuve Clicquot Anniversary Cake, kreativno dizajniranu kutiju kreiranu od metalnih kofa, koja se može koristiti kao kibla za led.

Dizajnirana da podseća na rođendansku tortu, ova kutija dolazi sa flašom Veuve Clicquot Rose unutar sebe, reflektujući roze nijanse koje ovaj šampanjac izdvajaju od svih drugih. Kompanija je nastavila proslavu svog nasleđa lansiranjem novog jeroboam formata za Veuve Clicquot Rose non-vintage, koji sada ima šik crnu foliju oko vrata flaše, koja sadrži skrivenu poruku.

Iako je dvesta godina prošlo od inovacije Madam Kliko, njeno nasleđe i dalje živi. “U Veuve Clicquot brendu, mi nastavljamo da razvijamo naš roze šampanjac spajajući ga sa crvenim vinom, baš kao što je to Madam Kliko uradila kada je kreirala ovaj metod pre dvesta godina. Ovo tradicionalno znanje daje nam priliku da kreiramo roze kuve koji je precizan, pun intenziteta i elegancije”, rekao je majstor podruma Veuve Clicquot brenda, Dominik Demarvilj.