Veuve Clicquot predstavlja novo dragoceno izdanje

Još od svog osnivanja davne 1772.godine, Veuve Cliquot brend ima izražajnu strast prema inovacijama…

Danas, ova kuća šampanjca predstavlja još jedan omaž svom vrhunskom nasleđu i piše novu stranicu u istoriji lansiranjem sasvim novog autorskog vina, Extra Brut Extra Old, odnosno premium kuve mešavine, napravljene od njihovih dragocenih rezervi. Slobodno možemo reći da je ovo vino otelotvorenje unikatnog stila i vrednosti Veuve Clicquot kompanije.

To je nešto mnogo više od običnog šampanjca –  u pitanju je autorska mešavina, nešto poput istraživanja, rođeno iz želje Dominika Demarvilea da izoluje svaku esenciju njihovih dragocenih napitaka.

Istražujući opsežno nasleđe ovog brenda i šest godina najfinijih vinskih rezervi koje potiču iz perioda od 1988. do 2010.godine, Demarvil je uspeo da izdvoji sve osobine koje Yellow Label vino čine unikatnim, i tako stvorio Extra Brut Extra Old – premium vino, koje ima neuporedivo kvalitetnu čistoću ukusa, intenzitet i svilenkasti osećaj.

Na oko veoma bistro sa prefinjenim zlatnim sjajem, ovo vino ne sadrži mnogo alkohola, uprkos bogatstvu i velikodušnosti kvaliteta vina koja su korišćena za njegov sastav. Intenzivan i moćan, u isto vreme dubok i svež, ovaj novi proizvod ima gladak ukus, fleksibilnost i karakter predivnog vina koje se prilagođava okolnostima u kojima se nalazi.

Baziran na duhu brenda koji ga je proizveo, Extra Brut Extra Old kreiran je od vina koja su sazrevala u manjim volumenima tokom minimalnog perioda od tri godine. Kada je ovo izdanje flaširano, njegove nijanse postale su još intenzivnije.

Tokom godina, Veuve Clicquot kuća šampanjca sakupila je neverovatni katalog vina, jedan od najvećih u regiji šampanje, koji predstavlja pravog čuvara identiteta ovog brenda. Ova izvrsna vina su prirodno sazrevala u skladu sa svojim poreklom. Danas, ova kolekcija se sastoji od više od 400 vina, a najstarije datira iz 1988.godine.

D.Ć.