Veuve Clicquot lansira specijalno izdanje svog besprekornog šampanjca

Kao više od običnog šampanjca, La Grande Dame je veličanstveni poklon u svakom smislu reči…

Veuve Clicquot pristustvo u Grand Cru krugovima datira još iz 1760.godine. Madam Kliko znala je da joj je potrebno najbolje grožđe kako bi proizvela najbolji šampanjac. Zahvaljujućo njenoj neverovatnoj intuiciji, ona je identifikovala nekoliko parcela za koje se ispostavilo da su najbolje u regionu. Potom, ona je kupila prestižne parcele poput Verzenay, Verzy i Bouzy, pri čemu je svaka od njih sada klasifikovana kao Grand Cru i proizvodi grožđe koje se koristi u mešavini La Grande dame.

Upravo te koje je madam Kliko intuitivno odabrala, prepoznajući njihove urođene kvalitete za proizvodnju vrhunskog grožđa, svetu su podarile neverovatan poklon – La Grande Dame, šampanjac koji impresionira i menja vaše mišljenje o penušavom napitku kada ga po prvi put probate.

Kao rezultat stotine godina umeća i znanja, La Grande Dame je bez sumnje šampanjac koji je pogodan za velike proslave i samim tim, zaslužuje da im sam bude slavljen. Za 2008 berbu, Veuve Clicquot brend se udružio sa francuskim proizvođačem kristala Baccarat, kako bi zajedno kreirali fantastično ograničeno izdanje.

Inspirisani pismima koje je madam Kliko razmenjivala sa svojim agentima i klijentima iz čitavog sveta, La Grande Dame by Baccarat flaša poprima oblik mastionice kreirane od crnog kristala, kombinujući u sebi šest vrsta La Grande Dame šampanjca – 1989, 2004, 2008, Brut i Brut Rose. Kada se otvori, mastionica predstavlja kiblu za šampanjac kreiranu od crnog i zlatnog kalaja. U svojoj bazi, ona sadrži set od četiri Baccarat čaše i fioku koja se transformiše u poslužavnik obložen kožom.