Vaš virtuelni asistent za odabir savršenog vina

U eri pametnih kuća bilo je samo pitanje vremena kada će se veštačka inteligencija infiltrirati u vašu kolekciju vina.

Sada, jedna startup kompanija želi da postigne tu neizbežnost pomoću vinskog podruma sa robotskim pogonom koji dolazi u kompletu sa virtuelnim somelijeom. WineCab WineWall primenjuje tehnologiju pametnog doma 21. veka kako bi prikazao vašu kolekciju vina - i pomogao vam da odaberete pravu bocu za bilo koju priliku. On je nešto poput vrhunskog automata koji vam na komandu može poslužiti rashlađeni Dom Perignon.

U središtu postavke je sedmoosovinska brza robotska ruka koja utovaruje, skenira i toči vina, dok tri kamere prate njeno kretanje. WineCab kaže da je ovo prvi put da je takva robotska tehnologija uvedena u stambene prostore, a dodatno je poboljšana softverom za prepoznavanje lica koji identifikuje korisnike i ekološkim kontrolama koje održavaju vaše boce na tačnoj temperaturi i vlažnosti. WineWall je takođe opremljen senzorima pokreta koji štite vaše boce.

Jednako impresivno, WineWall takođe služi i kao virtuelni somelije. Ovaj integrisani AI sistem može na etiketi da identifikuje do 600.000 berbi i pomogne vam u uparivanju hrane i vina. Takođe može da čuva vaše ocene i komentare i daje predloge na osnovu formata pitanja i odgovora. Ova inovativna tehnologija razlikuje WineWall od bilo čega drugog na tržištu i zaslužila je mesto u našim enterijerima.

Moramo priznati da ovaj robotizovani vinski podrum izgleda spektakularno. Dizajnirani za ozbiljne kolekcionare vina, svaki model izrađuju kvalifikovane zanatlije i majstori prema specifikacijama svakog pojedinca. Možete birati iz nepreglednog niza prilagođenih ormana i završnih obloga, uključujući bogato drvo, metalne detalje i unutrašnje pozadine. Možete se odlučiti i za personalizovane gravure.

WineWall se trenutno nudi u malom samostojećem obliku za one koji doslovno žele automat za vino. Postoje i dosta dramatičniji modeli od 11 stopa i 15 stopa koji u osnovi pokrivaju čitav zid. Pošteno upozorenje, nisu jeftini. Osnovni model košta 179.000 američkih dolara, dok će vam veliki zid od 15 stopa tražiti 249.900 američkih dolara.