Uživajte u čaši vina iz SVEMIRA

Ukoliko je vino u samom centru vašeg sveta, sigurni smo da biste bili oduševljeni da posedujete flašu koja je videla naš svet iz sasvim drugačije perspektive...

Kolekcionari koji su spremni da pređu preko brda, gora i sedam mora kako bi obogatili svoje kolekcije dobiće priliku da poseduju Petrus 2000 "svemirsko vino", kako javlja aukcijska kuća Christie's. Ovo astronomsko vino zaslužuje svoje posebne aksesoare takođe - zapravo, ono se prodaje u setu koji sadrži komplet čaša, flašu Petrus 2000 vina, vadičep napravljen od meteorita i dekanter.

Priča odavde postaje samo još bolja i veća, baš kao i cena, ali o njoj ćemo govoriti nešto kasnije. Vino dolazi u specijalnom kovčegu koji je nastao kao delo Ateliers Victor u Parizu, dok su njegove zanatlije potrošile 900 radnih sati na izradu. Spektakularna kreacija takođe sadrži skriveni sef iza solarnog sistema koji je inspirisan Žilom Vernom, kako kaže CEO ateljea, Benoa Miniu.

Pitate se šta ovo vino čini "vanzemaljskim"? Pa, dvanaest flaša Petrus 2000 provelo je 440 dana u svemiru, nakon što je ispaljeno u orbitu i potom brižljivo čuvano na Internacionalnoj Svemirskoj Stanici tokom 14 meseci.

"Na osnovu prethodnih iskustava sa ovim vinom, ova flaša deluje kao da je više evoluirala nego što bismo očekivali od dvadesetjednogodišnjeg Petrus 2000. Predivna je i iznijansirana, sa finim taninima i energijom, ali sa jasnom razlikom od 'zemaljskog vina'", objašnjava Anson. Prema navodima, Petrus 2000 'svemirsko vino' će biti prodato po ceni od skoro milion dolara, dok će zarada biti usmerena prema finansiranju budućih svemirskih misija.

Nikolas Gume, su-osnivač i CEO Space Cargo Unlimited, izjavio je: "Profit od prodaje će nam dati priliku da nastavimo sa razvojem Mission WISE, šest eksperimenata u svemiru koji će nam pomoći da dodatno unapredimo agrikulturu i hranu koja će nam u budućnosti biti potrebna na zemlji".

Luxury Experience