Ukoliko volite vermut probajte House of Lustau

Kada je reč o kvalitetnom vermutu, svi putevi obično vode u Italiju ili Francusku odakle ovaj aperitiv potiče.

Brendovi kao što su Noilly Prat, Carpano Antica i Dolin poznati su svima koji su ljubitelji vermuta ili negronija i zaista su svi izuzetni.

Kultura "Vermuta" odavno je negovana u Španiji, naročito u regiji Jerez, gde šeri igra ključnu ulogu u proizvodnji ovog pića. Osnovana 1896. godine, Kuća Lustau u regiji Jerez je institucija poznata po svom širokom spektru šerija, koji proizvodi veliki broj porodičnih vinarija.

Pre nekoliko godina, Lustau je počeo da pravi vermut sa šerijem koji je postao trenutna senzacija širom Andaluzije. A sada se Lustau nada da će prodreti i na prezasićeno američko tržište.

Lustau Vermut Blanco je mešavina suvih i hrskavih finih i slatkih cvetnih Moscatel šerija začinjenih dodatno korom pomorandže, korijandera, kamilice i pelina. Lustau Rojo je vermut boje mahagonija, sastavljen od dva šeri stila: suvog Amontillado i slatkog Pedro Ximénez.

Naglašen je voćni ukus sa malo drvenih nota koje se naziru u pozadini. Završnica je gorak i oštar ukus Lustau Rojo vermuta poput najlepše poezije.