Top lista: najskuplja vina 2021.godine

Koja su to najskuplja vina na svetu, čija cena nastavlja da raste tokom vremena?

Možemo slobodno reći da su u pitanju unikatni proizvodi koji mogu iznenaditi one prefinjenog nepca, a koji se istovremeno smatraju sjajnim prilikama za investicije. Takođe, možemo reći da svaki kupac može pronaći vino koje je savršeno za njega. Nekim ljudima ne pada teško da za flašu ekskluzivnog vina potroše i preko 200.000 dolara.

Postoji nešto u vinu što ga pretvara u pravo kraljevsko iskustvo sa svakim gutljajem koji popijete. Ono je deo starinskih priča, naziva se pićem kraljeva i okarakterisano je bogatim ukusom, mirisom i bojom. Pravi poznavaoci ne moraju probati jedno vino da bi znali da li je kvalitetno ili nije – poput mađioničara, oni na osnovu jednog njuha, boje i teksture zaključuju sve bitne stavke o njegovom poreklu, načinu prozivodnje i godini flaširanja.

Ipak, ta stara, skupocena vina, koja su sada mudra poput staraca iz epskih pesama, privilegija su dostupna samo onim najbogatijim među nama – s obzirom na to da sa svakom godinom koja prođe njihova cena dodatno raste, ovaj deo price je sasvim jasan.

Čak i u vreme ekonomskih kriza, vino, koje se smatra kolekcionarskim primerkom, nije izgubilo na svojoj ceni. Kako to objašnjavaju stručnjaci – na svetu postoji ograničena količina starog vina, koja polako nestaje i budućnosti će biti još manja – samim tim, vredi obezbediti se, dok još imamo čime.

Kako bismo vam pomogli da odaberete savršeno vino za vas, 14 najskupljih vam otkrivamo u našoj galeriji:

« 12 13 14 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Luxury Experience