Stižu nam La Grande Dame 2006 i La Grande Dame 2006 Rosé

Cuvée La Grande Dame, kreiran je davne 1972. godine, kako bi se proslavilo dvesta godina slavne kuće Veuve Clicquot Ponsardin, a izdvaja se kao jedan od najboljih proizvoda ove vinarije.

Proizveden od 8 najplemenitijih markiranih vinograda koja nose oznaku Grand Cru lično odabranih zbog svog kvaliteta od strane madam Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin, ovo vino je temeljna investicija njene vizije i duha.

Kao vintidž vino, La Grande Dame se lansira samo onda kada vinogradski ekspert Dominique Demarville, smatra da je godišnja berba bila plodna, naravno prema visokim standardima Madame Clicquot.

Vina La Grande Dame i La Grande Dame Rosé prave se od samo najboljeg grožđa, i to prema sopstvenim proporcijama od vrsti Pinot Noir i Chardonnay. Nakon što se grožđe obradi i pretvori u vino, ostavlja se da odleži u podrumima minimum 8 godina.

Iz slavne vinske kuće, najavljuju da im je čast da podele vest da je naredno lansiranje slavnih vina La Grande Dame 2006 i La Grande Dame 2006 Rosé, upravo ove godine.

Ova fantastična vina upakovana su u podjednako sofisticirano pakovanje koje odgovara njihovom kvalitetu-fine crne kutije prekrivene papirom poput imitacije kože.

Flaše poseduju elegantnu siluetu, a izrađene su od rukom duvanog mutnog stakla i poseduju jedan duh prohujalih vremena. Na sebi poseduju utisnut žig sa sidrom i kometom, što je zaštitni znak slavne vinske kuće.

Svaka boca poseduje olovni pečat oko zatvarača, kao i sertifikat o godini proizvodnje kao garanciju svog plemenitog porekla.

N.V.T.