Stiže prvi šampanjac dizajniran za zdravice u svemiru

Ako ikada otputujete u svemir, to je podvig vredan slavlja!

Slavlje nikada nije potpuno bez šampanjca i zbog toga je Maison Mumm lansirao svoju prvu flašu šampanjca Mumm Cordon Rouge Stellar koja je idealna za proslave na svemirskim putovanjima.

Francuska kuća udružila se sa agencijom Spade, specijalizovanom za projektovanje objekata za svemirske misije, i Nacionalnim centrom za svemirske studije (CNES). Čak je i Mumm majstor podruma, Loran Fresnet, učestvovao kako bi saznao kako uslovi nulte gravitacije mogu uticati na vino. Nakon četiri godine istraživanja, rođen je Mumm Cordon Rouge Stellar koji ispunjava uslove koje je sertifikovan od CNES-a, sa propisima AOC Champagne.

Sva tehnička pitanja u vezi sa dizajnom rešio je Oktave de Gol, uz aktivnu podršku dizajnerske kancelarije Comat.

Flaša je umotana u aluminijum aeronautičkog kvaliteta i služiće se na letovima privatne kompanije za istraživanje svemira Axiom Space. Proglašen kao „prva flaša šampanjca i iskustvo degustacije dizajnirano za putovanja u svemir i letove ljudi u svemir“, sadrži nekoliko visokotehnoloških karakteristika.

Na primer, dizajniran je da se suoči sa problemima specifičnim za svemir, uključujući i to kako se šampanjac ponaša u odsustvu gravitacije, dok se i dalje pridržava propisa koje postavlja Champagne AOC. Flaša od 375 mililitara je izrađena od debelog klasičnog stakla, ali je zaštićena omotačem od najkvalitetnijeg aluminijuma i osigurana uređajem za otvaranje i zatvaranje od nerđajućeg čelika. Gornji deo, poznat kao „servisni“ deo, sastoji se od dugog vrata na čijem je vrhu čep i prsten (koji omogućava zadržavanje čepa i zaključava mehanizam od nerđajućeg čelika flaše). Sa svojim futurističkim izgledom, Mumm Cordon Rouge Stellar ipak ima oblik koji je sličan tradicionalnoj flaši šampanjca i verno reprodukuje ritual otvaranja šampanjca na Zemlji.

Za rešavanje problema oko sipanja, flaša dolazi sa dugmetom za posluživanje. Luksuzna flaša šampanjca će biti servirana na predstojećim Axiom misijama na Axiom stanici.

Luxury Experience