Stiglo je vintidž vino 2017 Beaujolais Nouveau

Georges Duboeuf je nedavno lansirao vintidž vino iz 2017 Beaujolais Nouveau širom sveta uz velike fanfare.

Zaista, prema francuskom zakonu i tradiciji, Beaujolais Nouveau, sveže i voćno vino koje je prvo vino berbe, mora se pustiti trećeg četvrtka u novembru, dana koji je postao praznični događaj u Francuskoj i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ove godine je 35. Berba Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau vina koje stiže u Ameriku namenjeno ljubiteljima vina širom zemlje.

Svet poznaje ne samo Beaujolais Nouveau već i mnoga druga vina kao što su Chardonnay, Cabernet ili Sauvignon Blanc. Georges Duboeuf je vrhunski proizvođač nagrađivanih francuskih vina u oblasti Burgundije na jugu Francuske.

Beaujolais Nouveau vino postalo je neverovatno popularno u Americi.

Berba iz 2017. godine je posebno dobra zahvaljujući toplom letu što je rezultovalo ranom berbom, i omogućilo grožđu da postigne svoju idealnu zrelost. Ova berba je zbog toga punija nego ona iz 2016. godine sa svežim voćnim notama jagode i malina. Najbolje se služi lagano ohlađeno.

Vino je zauzelo glavno mesto na stolovima tokom prazničnih zabava, jer se dobro uklapa uz sve ukuse od - tapasa, sira pa do živinskog mesa ili lososa.

Georges Duboeuf i njegov tim su probali više od 5000 uzoraka u trajanju od dve nedelje kako bi kreirali baš ovaj cuvee. Berba ovog vina vrši se ručno, u celim grozdovima od loza starih više od 20 godina. Tradicionalna, polu-karbonska maceracija traje od četiri do osam dana, a malolaktička fermentacija se u potpunosti sprovodi na temperaturama od 19 i 21 stepeni Celzijusovih u rezervoarima od nerđajućeg čelika.

N.V.T.

Izvor Pursuitist

Luxury Experience