Samo u Monaku: Dron dostavlja bocu šampanjca Dom Pérignon od $440 i kavijar na superjahtu

U Monaku, dron pruža uslugu isporuke boce šampanjca Dom Pérignon od $440 i kavijara na luksuznu jahtu…

Zamislite ovu scenu: Džef Bezos i Loren Sančez na jahti vrednoj $500 miliona, uživaju u neometanom pogledu. Njihov savršeni trenutak prekida se samo nedostatkom boce Dom Pérignona. Teško je zamisliti da osnivaču Amazona nešto nedostaje, ali ako do toga dođe, startup iz Monaka, MC Click, spreman je da priskoči u pomoć sa svojim "Dom na dronu". Kookiejar iz Švedske, dobavljač drona, uspešno je isporučio bocu šampanjca Dom Pérignon iz 2008. godine vrednu $440, limenku kavijara od 500g od Azure Caviar, Ralf Tec sat i parfem na jahtu Coral Ocean, proizvedenu od strane Lürssen brodogradilišta.

Ova jednokratna dostava bila je test da se vidi da li je upotreba dronova za prevoz robe i usluga do jahti izvodljiva u budućnosti i po svemu sudeći, čini se da jeste. Iako su proizvodi za probnu dostavu težili 10kg, buduće usluge, nakon odobrenja, mogu videti dronove kako prevoze do 40kg robe, prema izvorima iz The Drinks Business. Probna dostava dobila je podršku od avijacijskih vlasti Monaka, Aviation Civile, i Pomorske vlasti Monaka. Događaj je zabeležen i podeljen na Instagramu.

Endrju Mejdmon, direktor Superyacht Supplies, komentarisao je probnu dostavu rekavši: "Oduševljeni smo što možemo da prikažemo potencijal dostave dronovima do superjahti, omogućavajući bržu, praktičniju i ekološki svesnu logistiku za pomorsku industriju." Ova usluga je idealna za posadu i vlasnike luksuznih brodova, posebno one koji provode produžene periode na svojim brodovima ili ih iznajmljuju. Sa prilagođenim zahtevima i stalnom potrebom za impresioniranjem, uvek postoji potražnja za artiklima, od kuhinjskih potrepština i lekova do luksuznih paketa i rezervnih delova.

 

Nedavno smo istakli video koji otkriva kuhinju, kantinu i prostorije za skladištenje na jahti vrednoj $75 miliona po imenu Loon. Dok je sam brod bio prizor za sebe, zaista je iznenađujuće bila neverovatna porudžbina vredna $100,000 skladištena u Loon zamrzivačima i hladnim sobama. Startupovi poput MC Click mogu pomoći u eliminaciji potrebe za prekomernim zalihama i trošenjem na osnovne stvari. Sve što bi super-bogati mogli da požele moglo bi im biti isporučeno do vrata, eliminišući potrebu za slanjem pomoćnog broda do luke.

Luxury Experience