Roze šampanjac Breda Pita će ove godine biti zvanično piće Oskara

Roze Fleur de Miraval će se sipati na dodeli nagrada drugu godinu zaredom.

I pobednik je . . . Rose Champagne Breda Pita.

Fleur de Miraval će biti zvanični šampanjac na 95. dodeli Oskara u nedelju, 12. marta. Ružičasti šampanjac je preuzeo Pajper-Hajdzik prošle godine i bio je prvi šampanjac slavnih koji se točio na prestižnom događaju. Fleur de Miraval je takođe prva i jedina kuća šampanjca koja je isključivo posvećena Rose šampanju. Ovo penušavo vino potiče od Pitovog popularnog Rose brenda Miraval. Dvostruki dobitnik Oskara kupio je Chateau Miraval sa Anđelinom Džoli 2008. godine, ali je glumica prodala svoj udeo u vinariji Province nakon što je podnela zahtev za razvod 2016. Pit je od tada radio sa porodicom Perin iz Chateau de Beaucastel kako bi podigao kvalitet svog Rose šampanjca na novi nivo (i lansirao liniju za negu kože). Da bi se stvorio dotični šampanjac, mešavini su dodati Petersi. Porodica se već šest generacija bavi poljoprivredom u Šampanji i tako je u taj poduhvat donela bogato iskustvo u proizvodnji vina.

Tri P-a — Pit, Perins i Peters — sproveli su pet godina tajnog istraživanja pre nego što su 2020. objavili inauguraciju berbe. Fleur de Miraval Exclusivement Rose je proizveden u okviru severoistočne regije Šampanje prema francuskom zakonu koristeći metod starog sveta, saignee. Šampanjac je mešavina 75 procenata zrelog grožđa šardonea i 25 procenata mladog grožđa pino noar (od kojih poslednje daje tu suptilnu, ružičastu nijansu). Šampanjac Fleur de Miraval sada ima četiri „izdanja“ koja ističu različito grožđe.

Znamo da će vino biti servirano tokom ceremonije dodele nagrada u čuvenom holivudskom Dolby teatru ovog marta, kao i na Governors Ballu (aka zvaničnom afterpartiju) i drugim događajima vezanim za Oskare u LA, Njujorku i Londonu. Dodela Oskara će se održati u nedelju, 12. marta 2023.

Luxury Experience