Platinum Collection – Omaž najvećem uspehu u istoriji srpskog vinarstva

Kako je govorio grčki filozof Heraklit, "duša bez vina je kratkog daha"…

Vino je dragoceni napitak, koji nas ispunjava svojom toplinom, pruža nam utočište za beg od nemira i poput pravog, sofisticiranog nektara obuzima čitavo naše biće, hrani ga i inspiriše. Uz čašu vina, razgovara se o važnim temama, potpisuju se poslovni ugovori, priča se o ljubavi, evociraju se stare i kreiraju nove uspomene, uz nezaboravne i dirljive pesme. Svako vino je samo po sebi posebno, drugačije i intrigira svojim ukusom, mirisom i bojom, zavodeći nas svakim gutljajem. Bez vina, prema mnogim misliocima, nema ni života. Poput parfema koji na svakoj koži ostavlja drugačiji trag, tako i vino na svojstven način obeležava našu dušu, menja naše poimanje ukusa i osećaj za lepo. Istina je, nisu sva vina ista.

Zapravo, odabir najboljeg vina u bilo kojoj kategoriji nije nimalo lak zadatak, jer svaki napitak ima svoju čar koja ga izdvaja od drugih i koja flertuje sa našim čulom ukusa na poseban način, poigravajući se aromama, mirisima i teksturom koju osećamo. Verovatno ste više puta čuli da je najbolje vino ono koje je duži niz godina sazrevalo, a koje sa sobom donosi pregršt tradicije i istorije, čije će nijanse sa lakoćom prepoznati samo pravi enofili.

Okruženi lepotom Vojvodine i Fruške gore, vinarija Erdevik posvećena je kreiranju najboljih vina iz Srbije. Poznato je da je davne 276. godine zasađena prva loza u jednom od najlepših sela Srema, za vreme vladavine cara Proba. Klima Fruške gore, pitoma po svojoj prirodi, podsticala je razvoj vinogradarstva, ali i uživanja u vinu. Često se čuje naredna izreka da “vinograd traži slugu, a vino gospodara”, što će vam svaki vinogradar i potvrditi. Od svog osnivanja 1826. godine, od strane grofa Livija Odeskalkog, ugledajući se na tradiciju, poštujući podneblje na kojima se njihovi vinogradi nalaze, vinarija Erdevik stvara vina za budućnost, ostavljajući svoj pečat u nasleđu i tradiciji naše zemlje, kao i čitavog sveta.

Vino Omnibus Lector iz 2015. godine koje proizvodi vinarija Erdevik, osvojilo je prestižnu platinastu medalju i izvanrednih 97 poena na renomiranom globalnom ocenjivanju vina, Decanter World Wine Awards, dokazujući našu tvrdnju. Kako bi obeležili i proslavili ovaj poseban trenutak u svojoj istoriji, vinarija Erdevik je upravo predstavila “Platinum Collection”, limitiranu ediciju od samo 50 numerisanih kutija sa po jednom flašom Omnibus Lectora iz berbi 2015., 2016. i 2017. godine, od kojih svaka boca ima savršeno poreklo i potiče iz arhiva vinarije.

U ovoj prestižnoj kolekciji, u kojoj se nalazi nagrađivano vino berbe iz 2015. godine, nalaze se i dva vina iz sukcesivne berbe, kako bi se stekao jasan utisak da je najveća vrednost ove vinarije kvalitet i neprevaziđeni prirodni potencijal njenih vinograda.  

Ukoliko želite da ovo prestižno izdanje zauzme počasno mesto i u vašoj kolekciji vina, kao nešto najbolje što Srbija može ponuditi, znajte da je kolekcionarski paket Platinum Collection dostupan u ograničenom izdanju, a njegovu cenu možete saznati klikom na LINK.

Luxury Experience