Osveženje sa stilom uz Ruffino roze

Sa izuzetnom tradicijom, Ruffino vinarija je ikona regije Toskana, nudeći bogatu ponudu vina, počev od najkvalitetnijih Chianti Classico do penušavih Prosseco vrsta.

Prvi pisani trag koji govori o Prosecco vinima zabeležen je 1772. godine, kada je naučnik i istraživač, Frančesko Malvoti, zabeležio svoj lični utisak o kvalitetu lokalnih vina, stavljajući Prosecco visoko na listu najkvalitetnijih italijanskih vrsta vina. Vinari u regiji su se vremenom specijalizovali u proizvodnji Prosecca koji postaje zaštitni znak cele Toskane. Sa tradicijom dugom više od 130 godina, Ruffino se smatra za jednu od najprepoznatljivijih vinarija čitave regije, mešajući na izvanredan način tradicionalne metode proizvodnje uz savremene inovacije.

Kao što je slučaj sa svakim vinom, proizvodnja Prosecca se odvija u više faza. Nakon početne faze fermentacije i mešanja grozdova Glera vrste grožđa sa sortama lokalnog porekla, formira se posebno harmoničan voćni ukus vina. Druga faza je trajanja od jednog do četiri meseca, gde se vino smešta u burad pod pritiskom koja čuvaju jedinstven ukus i daju finalni oblik jednoj od najkvalitetnijih vrsta penušavih roze vina u Italiji.

Ruffino penušavi Rose karakteriše izuzetno čist i suv ukus, koji se dobija uz pomoć preovlađujuće sorte Prosecco Glera grožđa, izuzetno cenjenje vrste nastale u regijama severoistočne Italije, u oblastima Friuli-Venezia, Giulia i Veneto. Smatra se da je Glera vrsta grožđa sama srž i srce strukture, što Prosecco izdvaja od ostalih penušavih vina, istom merom kao što je Sanđoveze vrsta ključna za formu crnih toskanskih vina.

Penušavi Rose dolazi sa osvežavajućom notom uz suptilne naznake brusnice. Sa izraženom aromom voća, Ruffino penušavi Rose ima umereni procenat alkohola od 11%, što ga čini savršenim za svakodnevnu konzumaciju i uživanje.

N.S.

Luxury Experience