Odvažna i hrabra verzija Veuve Clicquot šampanjca

Majstor vinskog podruma, Dominik Demarvilj, eksperimentisao je mešavinom koja sadrži uglavnom Pinot Noir i rezultati su očaravajući…

Prema nekim izjavama, prisustvo minerala litijuma u plodnom tlu regije Šampanja, verovatno potpomaže emotivnom ispunjenju koje nam jedna čaša ovog šampanjca donosi. Ta sreća je potom pojačana kada nekat u uzanoj staklenoj čaši ima savršeni ukus, kao što je to slučaj sa Veuve Clicquot novim premijum cuvee verzijama, La Grande Dame 2008 i La Grande Dame 2008 Rose. I dok je madam Kliko bila originalni inovator koji stoji iza metode spravljanja roze šampanjca, koji je po prvi put svetu predstavljen pre 200 godina, novi um sada predvodi ovaj savršeni vinski brend.

Dominik Demarvilj, majstor vinskog podruma, hrabro je rizikovao predstavljanjem ovog novog izdanja, koje će definitivno uzburkati mirno more. Sigurni smo da bi mu madam Kliko aplaudirala i čestitala na ovom poduhvatu. On se usudio da kreira šampanjac koji ima u sebi 92 procenta Pinot Noir grožđa, sa tek ponekim nagoveštajem belog grožđa. Poređenja radi, najveći broj šampanjaca sadrži podjednak deo Pinot Noir i Chardonnay vrsta, ili čak više belog grožđa.

Brut ima fine, ali opake mehuriće, sa svilenkastom, kreastom teksturom koju prati osvežavajuća kiselost. Iznenađenje koje stoji iza ovog izdanja, krije se u činjenici da je ovaj napitak bakarne boje čak i bolji od svog bledog rođaka. On sadrži sokove sa specijalne parcele nazvane Clos Colin, koji mu podaruje specijalne uglađene tanine, mineralnost i salinitet.

Ovaj šampanjac ima suptilni nagoveštaj voća, koji je toliko nežan da će vas navesti da se zapitate da li je to samo vaša mašta. Moraćete da uzmete još jedan gutljaj, a onda još jedan i tako redom, sve dok ne upoznate sve njegove prefinjene note.