Neverovatno retka boca francuskog vina odlazi na aukciju po ceni od 90.000 dolara

Aukcijska kuća Bonhams Skinner sa zadovoljstvom najavljuje predstojeću onlajn prodaju vrhunskih vina i retkih alkoholnih pića, koja će se održati od 17. do 27. oktobra 2022.

Na ovoj aukciji će biti ponuđeno na stotine boca vina, ponešto za svakog ljubitelja, uključujući i podsetnik da flaša koju čuvate u vašem podrumu može vredeti mnogo više nego što mislite.

Vrhunac ove aukcije je 3-litarsko vino Domaine de la Romanee-Conti La Tache iz 1971. godine, za koje se procenjuje da će se prodati po ceni od 60.000-90.000 dolara. U vlasništvu uglednog gospodina koji živi u San Francisku koji ga je kupio za 325 dolara 1979. godine, vino dolazi u flaši velikog formata koja sadrži četiri flaše u jednoj. Sadrži ukupno 3 litra alkohola i smatra se izuzetno retkim.

Začinjeno, bogatog ukusa, La Tache 1971 Domaine de la Romanee-Conti vino dolazi netaknuto sa originalnom drvenom futrolom. Doneo ju je sadašnji vlasnik na venčanje svog sina, međutim, od tada je ostalo neotvoreno.

Ekskluzivno francusko vino biće ponuđeno na prodaju zajedno sa Magnumom Domaine dela Romanee-Conti Romanee-Conti iz 1969. godine za koje se procenjuje da će se biti prodato između 30.000 i 40.000 dolara.

Obe flaše su čuvane u profesionalno dizajniranim vinskim podrumima sa kontrolisanom temperaturom i vlažnošću i nisu pomerane od trenutka kada su kupljene do fizičkog uklanjanja iz podruma radi ove prodaje.

Online aukcija Bonhams Skinner finih vina i retkih žestokih pića će se održati između 17. i 27. oktobra 2022.

Luxury Experience