Najskuplji šampanjac sveta ponovo na aukciji

Krajem 18.veka, flaša Perrier-Jouet Brut Millesime postala je najskuplji šampanjac ikada prodat na aukciji…

Sada, taj isti šampanjac koji obara rekorde pojavljuje se ponovo u ponudi Christie’s aukcijske kuće. Renomirani dragoceni napitak iz 1874.godine biće deo Finest and Rarest Wines and Spirits aukcije ovog decembra, zajedno sa kolekcijom poželjnih kuvea koje je odabrao majstor podruma Perrier-Jouet brenda, Severina Frerson.

Kreiran od strane Čarlsa Perijea, sina osnivača kultnog brenda, 1874 cuvee bio je proizvod izuzetne berbe i sadrži nagrađivano Chardonnay grožđe iz Kramanta, jednog od najoriginalnijih i najprestižnijih vinograda Perrier-Jouet brenda. Sa suvim stilom u osnovi, ovaj šampanjac bio je namenjen britanskom tržištu, gde je poprilično uskomešao svet ljubitelja šampanjca. Nakon što je postavio novi record 1888.godine, vintage šampanjac ostao je na vodećem mestu sve do 1967.godine.

Više od sto godina kasnije, on će ponovo biti deo Christie’s ponude, a očekuje se da će dostići cenu između 13.000 i 20.000 dolara. Povrh toga, šampanjac dolazi sa jedinstvenom posetom kući šampanjca u Francuskoj.

Vi i devet drugih osoba moći ćete da odsednete u Maison Belle Epoque u Epernaju, kući osnivačke porodice. Čuveno imanje uključuje jednu od najvećih privatnih kolekcija francuskog Art Nouveau u Evropi i naravno, izobilje ukusnog šampanjca. Gosti će moći da uživaju u vođenoj turneji kroz kuću i vinske podrume, uz obrok koji će im pripremiti šef Pjer Gagner sa tri Mišelin zvezdice. Takođe, gostima će na raspolaganju biti i degustaicja trenutnih kuvea slavne kuće šampanjca.

Pored toga, na aukciji će se naći i flaša Perrier-Jouet Brut Millesime 1964 šampanjca, koja je kreirana od strane šestog majstora podruma, Andrea Bavarea. Očekuje se da će taj šampanjac dostići cifru od 1000 do 1.500 dolara a dolazi sa putovanjem za dvoje do Maison Belle Epoque. Druge Perrier-Jouet ponude uključiće Belle Epoque magnum iz perioda sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih, Belle Epoque Blanc de Blanc iz 2002. i Belle Epoque Rose iz 2004. i 2006.godine.

Aukcija će se održati 2. i 3.decembra!

Luxury Experience