Najskuplja flaša šampanjca na svetu prodata je za neverovatnih 2,5 miliona dolara

Dok se svet bavi akcijama i kriptovalutama, par investitora se odlučio za drugačiji korak!

Govorimo o preduzetnicima i braći Đovaniju i Pjeru Buonu koji su nedavno kupili bocu šampanjca za neverovatnih 2,5 miliona dolara.

Boca (sa berbom iz 2017. koju prodaje Champagne Avenue Foch) se reklamira kao najskuplje vino u istoriji i ponuđena je na privatnoj prodaji prošlog petka. Veoma je cenjena ne samo zbog sadržaja u njoj, već i zbog pakovanja. Uz bocu šampanjca dolazi pet NFT-ova. Magnum boca Chateau Avenue Foch, 2017, sadrži NFT koji uključuje digitalnu umetnost i prava intelektualne svojine na likove iz crtanog filama i ilustraciju "Bored Ape Mutant".

Pored NFT, britanski preduzetnik Šami Šin je bocu ukrasio Swarovski kristalima i izjavio: „Želeo sam da stvorim nešto bezvremensko za modernog investitora, pravo remek delo. Sam šampanjac je umetničko delo i kvaliteta bez premca.“

Što se samog vina tiče, napravljeno je od grožđa Premier Cru i mešavina je Pinot Noir, Meunier i Chardonnay, uzgajanog na imanju Allouchery-Deguerne u francuskoj oblasti Šampanj.  

Osvrćući se na planove braće koji su kupili šampanjac, Đovani je rekao: „Ne planiram da ga pijem, mislim da će to biti dobra investicija. Mnogo je previranja u investicionom svetu, stvari se geopolitički veoma brzo menjaju. Bogati ljudi će neko vreme tražiti mesta za skladištenje svog bogatstva - a to bi mogao biti šampanjac sa NFT-om.“

Luxury Experience