Na prodaju specijalno i retko izdanje vina iz Burgundije

Ova poželjna flaša vina predvodi Christie’s najnoviju online aukciju...

Domaine de la Romane-Conti je glavni deo Burgundije, poznat po proizvodnji nekih od najboljih vina sveta. Dočepati se jedne flaše sa njihovim potpisom definitivni nije lako, ali jedan specijalni raritet se upravo pojavio na aukcijiskoj prodaji. U pitanju je gigant jeroboam iz 1970.godine.

Ovaj retki primerak, za koji se očekuje da dostigne cenu od 60.000 dolara, centralni je deo najnovije Christie’s aukcije vina, koja će se odvijati sve do 31.jula. Sa 672 ponuda, ova aukcija će predstaviti najpoželjnija vina i žestoka pića koja potiču dirketno iz podruma slavnog enofila, Bendžamina Ičinose. Ako vam to ime nije poznato, sve što o njemu morate znati je da poseduje zaista neverovatnu kolekciju.

Tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, Ičinose je popunio svoj vinski podrum specijalnim primercima, odnosno najfinijim vinima koja potiču iz Bordoa i Burgundije, kao i onih koja dolaze iz Kalifornije.

Inače, pored vina koje smo već pomenuli, u ponudi će se naći retki Chateau Lafite-Rothschild 1961 Imperial za koji se očekuje da će dostići cenu između 6.000 i 10.000 dolara i Petrus 1961, koji je procenjen na cifru između 5.500 i 8.000 dolara.

Ono što se može očekivati od ozbiljnog kolekcionara kakav je Ičinose, sva vina koja prodaje su u vrhunskom stanju, čuvana su na određenim temperaturama i zaista su besprekorna.