MARINA CVETIĆ - prefinjeno vino

Više slika

Više slika

Vinariju i poljoprivredno imanje Masciarelli osnovao San Martin Đani Masciarelli 1978.godine, a prvo vino proizvedeno je 1981.godine...

Danas, vinarija Masciarelli proizvodi vina, maslinovo ulje visokog kvaliteta i druge proizvode koji su poznati u svetu, a posvećeni su i vinskom turizmu, zahvaljujući kupovini i pažljivoj restauraciji Masciarelli palate, Castello di Semivicoli. Istorija ove vinarije veoma je duga i interesantna.

Vlasnik Đani Masciarelli je od svog dede nasledio ljubav i strast prema vinogradima i kvalitetnom vinu, te je u malom podrumu svog dede proizvodio malu količinu ovog pića, kako bi udovoljio svojoj strasti i želji. 1987.godine, dolazi do promene u planovima Đanija Masciarellia, kada on sreće Marinu Cvetić. Iz tog susreta rodila se privatna i profesionalna veza, tokom koje Marina ostavlja svoj lični pečat i deo ličnosti u ovoj vinariji. Ona je učestvovala u stvaranju jedne od najpoznatijih i najcenjenijih linija Masciarelli vina, koja je njoj posvećena: Linija Marina Cvetić, koja je danas deo četiri linije vina, sa ukupno četrnaest dragocenih etiketa: : Masciarelli Classico (Montepulčano Rosato, Trebbiano), Villa Gemma (Montepulčano Cerasuolo iz oblasti Abruco, belo), Marina Cvetić (Montepulčano Trebbiano, Chardonnay, Merlot, Cabernet, Sauvignon), Castello di Semivicoli (Trebbiano, crveno, tlo Akvile) i Iskra (Montepulčano iz oblasti Abruco), sa ukupnom godišnjom proizvodnjom od više od 2 miliona flaša.

Danas, Marina Cvetić je glavni predstavnik ove vinarije, koja od početnih 2.5 hektara, sada poseduje oko 320, pri čemu je čitava njihova površina zasađena vinogradima, i podeljena na četrnaest različitih gradova u četiri provincije Abruca: Kjeti, Teramo, Peskara i Akvila. Oni predstavljaju vinograde sa veoma specifičnim karakteristikama, bogati su mineralima i postavljeni na različitim nadmorskim visinama. Izloženi su različitim vremenskim prilikama, te stoga daju specifične i veoma različite izraze raznovrsnosti vina.

Od samog početka, Masciarelli vinarija fokusirala se na potencijale prirodnih razlika samog vina. U njihovoj filozofiji proizvodnje, veliki značaj pripisuje se zemlji, vinskoj kulturi i tradiciji. Glavna strast Đanija Masciarellia je Abruco, izvanredna oblast sa intenzivnim mirisima, aromama i ukusima koje se mogu osetiti u njegovim proizvodima.

Vino koje nosi ime Marina Cvetić Montepulciano d’Abruzzo veoma je intenzivnog ukusa, sa varijetetom aroma grožđa. Ukus je u isto vreme voćni, cvetni i začinjen, a osećaju se nagoveštaji zrelih crvenih bobica, borovnice, suvog cveća, ljubičica, vanile i crne čokolade. Boja ovog vina je predivna i moćna rubin crvena, sa intrigantnim refleksijama. Kako u opisu ovog intenzivnog vina stoji, ono se savršeno uklapa sa jakim mesnim obrocima, poput steka sa crnim tartufima, roštiljem i drugim začinjenim jelima. Marina Cvetić Montepulciano d’Abruzzo je veoma jedinstveno i specifično vino, unikatno i magičnog ukusa, koje na savršen način predstavlja posvećenost pronalaženju savršene kombinacije ukusa.

Luxury Experience