Interesantna saradnja: Dom Perignon x Leni Kravic

Imenovan za kreativnog direktora Dom Perignon brenda 2018.godine, Leni Kravic je istražio svoje nove osobine u saradnji sa ovom kućom šampanjca…

Tačnije, on se posvetio ulozi dizajnera. Inspirisan jedinstvenom atmosferom koja okružuje degustaciju šampanjca, Kravic je odlučio da interpretira ovo unikatno iskustvo, kreirajući kolekciju od tri dizajnerska komada. On je uzdigao ikoničnu Dom Perignon flašu kroz svoju saradnju, kreirajući ograničenu ediciju sa ručno rađenim završnim detaljima. Flaše ograničenog izdanja dostupne su za Vintage 2008 i Rose Vintage 2006.

Njegova inspiracija potekla je od istorije čuvene kuće šampanjca, a nije se zaustavila samo na redizajnu flaše. Leni Kravic je nastavio dalje, želeći da kreira element za Magnum flašu koji poboljšava dualitet i funkcionalnost kolekcije u celini. Kravic je osmislio kutiju koja se transformiše u svećnjak. Ovaj brutalistički inspirisan svećnjak obložen je somotom i ojačan veštačkom zmijskom kožom, kreirajući tako idiličnu transformativnu harmoniju između muževnosti i ženstvenosti.

Remek delo kolekcije svakako je Champagne sto. Crno lakirani komad nameštaja sa detaljima od brušenog mesinga otkriva se kako bi otkrio flaše čuvenog šampanjca, čaše i kiblu za led. Leni Kravic dodao je novo poglavlje svojoj viziji priče o umeću, gde svaki element poprima svoje posebno značenje. Dizajn je za njega izvor emocije, nastavljajući priču koja je ispisana svakom degustacijom.

“Želeo sam da kreiram nešto što bi uzdiglo ritual ispijanja Dom Perignon šampanjca i dalo ljudima priliku da se sastanu i uživaju zajedno”, izjavio je Leni Kravic.