Fenomenalni Magnum Cuvee Carbon šampanjac

Ljubitelji šampanjca imaju povoda za radost – House of Devavry će predstaviti ograničeno Magnum izdanje Cuvee Carbon šampanjca…

Sa cenom od 2.900 dolara, 1.5 litar Carbon šampanjca, koji predstavlja mešavinu Grand i Premier Cru šardonea i pino noara, izdvaja se iz mase drugih iz mnogo dobrih razloga. Strogi francuski zakoni zabranjuju bilo koju promenu oblika flaše šampanjca, zbog čega vinari moraju biti kreativni. Aleksandre Mea, fan Formule 1, četiri godine je radio na dizajnu flaša šampanjca, kako bi svoje umeće rada sa karbonom transponovao na njih. Prva vina koja su dobila ovaj veličanstveni tretman bile su berbe 2005 i 2006.

Kreiranje omotača za vinske flaše od karbona nije nimalo jednostavno. Za kreiranje jednog, majstor mora raditi šest dana i proći kroz trideset koraka, što donekle opravdava visoku cenu ovog šampanjca. Ako želite šampanjac koji je još impresivniji i veći od ovog koji je u ponudi, radovaće vas i informacija da je Magnum Cuvee Carbon šampanjac dostupan u tri veličine – Magnum, Methuselah od šest litara sa cenom od 8.200 dolara i Nebuchadnezzar od 15 litara, koji košta neverovatnih 48.000 dolara.

Ekskluzivnost uvek dolazi sa visokom cenom i vredi svakog truda naravno. Ova vinarija iz Sen Tropea prodaje samo dve stvari – Carbon šampanjac i kavijar, što je u svakom slučaju sjajna kombinacija.