Christie's je upravo prodao najskuplju bocu šampanjca ikada

Morate da budete pravi ljubitelj šampanjca da biste bili voljni da potrošite 57.000 dolara na jednu flašu!

A ovo dokazuje i neimenovani kupac koji je nedavno potrošio navedeni iznos na bocu šampanjca Perrier-Jouet iz berbe 1874. godine.

Prodaju je sprovela aukcijska kuća Christie's i predstavlja najskuplju bocu šampanjca koju je aukcijska kuća ikada prodala. Iznenađujuće, Perrier Jouet 1874 je takođe ranije postavio rekord kada je prodat na Christie's aukciji 1888. godine kao najskuplji šampanjac prodat na aukciji u to vreme.

Komentarišući prodaju, međunarodni direktor Christie’s Wine & Spirits Department je rekao: „Na aukciji u Londonu, iskusili smo konkurentne ponude koje su rezultirale impresivnim cenama - posebno za flašu iz 1874. i iz 1979. Belle Epoque, što je udvostručilo njihove visoke procene. Cela kolekcija je bila iznad očekivanja, što je svedočanstvo visoke reputacije kuće i potražnje za najboljim i najređim berbama šampanjca savršenog porekla.”

Primećujući slično, majstor kompanije Perrier Jouet rekao je: „Veoma sam ponosan što vidim kako su ljubitelji vina na Christie's prepoznali i proslavili jedinstveno vinsko nasleđe Perrier Jouet. Radujem se što ću upoznati kupca berbe Perrier Jouet 1874 u, Francuskoj gde će imati priliku da nastave ovo izvanredno iskustvo u Maison Belle Epoque, istorijskom domu naših osnivača.

Šampanjac ima ukus koje uključuje butterscotch, karamelu i med i procenjen je da će u početku biti prodat za 20.000 dolara. Biće predstavljen anonimnom kupcu uz VIP Maison Perrier-Jouet Experience, uključujući obilazak vinarske kuće i podruma sa vodičem i obrok koji je pripremio šef kuhinje Pjer Ganjer sa zvezdicom Michelin.

Luxury Experience