Chandon lansira organsko penušavo vino Chant des Cigales napravljeno od sertifikovanog organskog grožđa sa juga Francuske.
Prvo organsko penušavo vino brenda kreirala je Odri Buržoa, šefica za inovacije u proizvodnji vina i tehničku koordinaciju brenda Chandon, pod mentorstvom Rišara Žofroa, bivšeg šefa u kompaniji Dom Pérignon i Erika Lebela, majstora vinskog podruma Krug.
Chandon Chant des Cigales je mešavina osam simboličnih sorti grožđa: grenaš, semso, sirah, vermentino, kaberne sovinjon, murvedr, karinjan i tibouren.
Poznati brend se udružio sa zadrugama i proizvođačima poznatim po svojim organskim vinogradima, gde su Odri Buržoa, Rišar Žofroa i Erik Lebel nabavili najbolje sorte grožđa, sve organski uzgojene. Kreatori su takođe radili sa uzgajivačima kako bi odabrali najbolju tehniku za proizvodnju vina, gledajući kako tradicionalne tako i inovativne metode. Trio je odlučio da se mora koristiti Charmat metoda kako bi se očuvao primarni voćni karakter i svežina vina.