Chandon lansira svoje prvo organsko penušavo vino

Chandon lansira organsko penušavo vino Chant des Cigales napravljeno od sertifikovanog organskog grožđa sa juga Francuske.​

Prvo organsko penušavo vino brenda kreirala je Odri Buržoa, šefica za inovacije u proizvodnji vina i tehničku koordinaciju brenda Chandon, pod mentorstvom Rišara Žofroa, bivšeg šefa u kompaniji Dom Pérignon i Erika Lebela, majstora vinskog podruma Krug.

Chandon Chant des Cigales je mešavina osam simboličnih sorti grožđa: grenaš, semso, sirah, vermentino, kaberne sovinjon, murvedr, karinjan i tibouren.  

Poznati brend se udružio sa zadrugama i proizvođačima poznatim po svojim organskim vinogradima, gde su Odri Buržoa, Rišar Žofroa i Erik Lebel nabavili najbolje sorte grožđa, sve organski uzgojene. Kreatori su takođe radili sa uzgajivačima kako bi odabrali najbolju tehniku za proizvodnju vina, gledajući kako tradicionalne tako i inovativne metode. Trio je odlučio da se mora koristiti Charmat metoda kako bi se očuvao primarni voćni karakter i svežina vina.

Tokom više od dve godine, mešali su i probali stotine kompozicija dok nisu pronašli savršenu ravnotežu. Započeli su drugu fermentaciju i fermentisali vino u rezervoarima pod pritiskom do 4 bara, dajući Chant des Cigales karakterističan, ali suptilan ukus. Želeli su da naprave jedinstveno prirodno penušavo vino koje otkriva punu kompleksnost i raznovrsnost svežih voćnih aroma, bez dodavanja šećera u završnoj fazi.

Chant des Cigales svojom blagom bojom boje lososa nagoveštava prelepu supstancu koja se odlično slaže na stolu sa raznim jelima, ili kao aperitiv u koji možete dodati kocku leda kako biste oživeli penušavnost i proširili arome.

Sa Chant des Cigales, Chandon slavi zajednicu vinara koji su radoznali, posvećeni i neumorni u želji da pomere granice savoir-faire, a da pritom ostanu verni cilju brenda Chandon koje je lider u inovacijama.

Sertifikovana organska i veganska kreacija kuće je flaširana u laganoj bočici od 560 ml, bez metalnih čepova i suvišnog pakovanja.

Luxury Experience