Bugatti u svetu šampanjca - Carbon

Prošle godine, Bugatti je postao prvi automobilski brend u istoriji ove industrije, koji je oborio brzinsku barijeru od 300 milja na čas svojim proizvodnim modelom…

Francuski brend superautomobila postigao je ovo dostignuće modifikovanom verzijom Chirona, koji je potom lansiran kao varijanta ograničenog izdanja, nazvana Bugatti Chiron Super Sport 300+. Kako bi proslavili njegovu prvu godišnjicu, partner slavnog brenda, Carbon, predstavio je novi Cuvee nauvan EB.02. U pitanju je drugi šampanjac ograničenog izdanja sa njihovim potpisom, otkako su započeli svoju saradnju.

Spajajući u sebi arome akacije, grilovanog hleba, badema i lešnika, ekskluzivna Carbon kolekcija sastoji se od veličanstvenog 2006 Vintage Blanc de Blancs Grand Cru. U ovom šampanjcu se može uživati u formi aperitiva zajedno sa kavijarom ili najfinijom Pata Negra šunkom, dok će on svakako biti idealni kompanjon glavnom jelu sa guščjom paštetom i pečenim krompirom.

Specijalna karbonska flaša šampanjca je posebno dizajnirana sa elementima i bojama Bugatti Chiron Super Sport 300+. Prepoznatljivi dizajnerski elementi rekorderskog automobila uključuju aerodinamično optimizovani rep, vazdušne usisnike saa strane i devet izduvnih otvora na svakom prednjem krilu. Skoro sve komponente šasije napravljene su od karbona, što je na neki način reflektovano novim šampanjcem.