Brunello Cucinelli ulazi u svet vina

Poznati brend Brunello Cucinelli dodaje vinarstvo na dugačku i luksuznu listu poslova kojima se bavi.

Ove nedelje, filozof, filantrop i proizvođač najboljeg kašmira na svetu, Brunelo Kučineli predstavio je svoju prvu flašu vina grupi prijatelja, novinara i investitora u Milanu.

Vinograd, koji se nalazi u gradu Solomeo u Peruđi (otprilike na pola puta između Rima i Firence), prostire se na skoro 5 hektara (ukupno 6 sa baštama) na kom se smenjuju tri različita tipa zemljišta, svako pažljivo usklađeno sa specifičnom sortom vinove loze. Grožđe odabrano za "Castello di Solomeo" su Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon i Merlot, od kojih se pravi prestižna bordo mešavina, a zatim se dodaje vinova loza Sangiovese kao omaž kulturi i tradiciji vinarstva centralne Italije.

Više od 20.000 čokota vijugaju duž valovitih redova vinograda koji se svakodnevno neguju, sa krajnjim ciljem da se obezbedi maksimalna dugovečnost i blagostanje. Izbor rasporeda redova po talasastom obrascu čini vinograd sličnim "bašti" koja zahteva periodično i specifično ručno održavanje i omogućava biljkama, zahvaljujući njihovoj izloženosti, da dobiju maksimalnu količinu svetlosti. 

„Na ovom mestu tako bogatom istorijom i šarmom kao što je palata Istituto dei Ciechi u veoma plemenitom Milanu, bilo je zaista uzbudljivo uživati u prvom gutljaju ovog vina koje je – bar za mene – veoma, veoma posebno, rođeno iz naše zemlje i iz rada, velike brige i strasti. U našem Solomeu smo izdvojili pet hektara vinove loze koja se gaji po klasičnim principima vinogradarstva, što smatram pravom umetnošću. Volim da mislim da naše grožđe konačno može da ispriča svoju priču o lepoti. Verujem da nema ničeg lepšeg od deljenja ovog dragocenog vina, nastalog u dugom procesu brige i staranja, sa doživotnim prijateljima i voljenima“, rekao je Brunelo Kučineli.

Ljubitelji brenda Brunello Cucinelli znaju da je ovaj brend godinama prodavao i druge stvari poput fotelja, jastuka, sveća i putnih dodataka – a posebno dobri kupci su možda čak dobili i besplatnu bocu italijanskog maslinovog ulja brenda koje se ne prodaje, već se takođe uzgaja u Solomeu.

Ali vino, poput odličnog džempera od kašmira, je ono što bi trebalo da bude sve bolje sa godinama koje dolaze.

Luxury Experience