Bollinger obeležava 40 godina saradnje sa Džejms Bondom specijalnim izdanjem

I dok slavni agent 007 preferira martini umesto šampanjca, svakako mu ne smeta kada s vremena na vreme uživa u čaši kvalitetnog penušavca, kakav je Bollinger…

Zapravo, slavni brend šampanjca skoro je obeležio četrdeset godina saradnje sa Džejms Bondom, a upravo to planira da proslavi flašom specijalnog izdanja, inspirisanom filmom iz 1979.godine – Moonraker.

Prva flaša Bollinger šampanjca se zajedno sa agentom 007 pojavila na sceni filma Moonraker, što ga čini savršenom muzom za ovo interesantno, slavljeničko izdanje. Moonraker 2007 Magnum, kako se ono zove, odaje poštu prvom Bollinger filmu, u kom je Džejms Bond dobio zaista neobičnu misiju u svemiru. Šampanjac dolazi u ekskluzivnom dekanteru, koji je kreiran od bakra i drvenog furnira, a delo je Erika Bertesa. Stilizovan po ugledu na ikonični Moonraker svemirski šatl, specijalno izdanje sadrži magnum flašu Bollinger 2007, zajedno sa Saint Louis cristalnom kiblom za led. Svako pakovanje ovog izdanja je individualno numerisano, sa cenom od 5.739 dolara.

Komentarišući ovu važnu priliku, Etjen Bizo, CEO Soicete Jacques Bollinger, rekao je: “Jako sam ponosan što možemo proslaviti četrdeset godina partnerstva Bollinger šampanjca i Džejmsa Bonda, jer je to svedok prijateljstva koje je otpočelo 1979.godine, između mog oca, Kristijana Bizoa i producenta Džejms Bonda, Kabi Brokoli. To prijateljstvo bilo je bazirano na zajedničkim vrednostima, kao što su odličnost i elegancija”.

Penušavac ograničenog izdanja će biti zvanično predstavljen u Parizu, 7. Novembra, a pored toga, Bollinger će ponuditi i 007 Limited Edtion Millesime 2011 pored Magnuma, iduće godine.