Aukcijska kuća Sotheby's lansira sopstveni brend vina

Nakon nekoliko decenija aukcijske prodaje vina i drugih alkoholnih pića, Sotheby’s aukcijska kuća planira da stvari uradi malo drugačije ove sezone…

Umesto prodaje vina sa potpisima drugih brenda, aukcijska kuća sada želi da postane proizvođač i ustanovi se na tržištu svojom privatnom kolekcijom. Kao deo ovog luksuznog ansambla, Sotheby’s nudi 12 vina, uključujući 2018 Sancerre iz Francuske, 2017 Saint-Emilion iz Bordoa i 2017 Sonoma Coast Pinot Noir, zajedno sa Grand Cru Blancs de Blancs šampanjac koji prodaje od 2012.godine. U ponudi će bit ii Haut-Medoc i Pessac-Leognan iz Bordoa, Sancerre i Sancerre Rose, crveni Langhe Nebbiolo, penušavi Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut i Sonoma County Chadonay. Ove flaše mogu biti kupljene pojedinačno ili u tematskim kolekcijama sa šest flaša, dok je dostupna i čitava kolekcija.

Komentarišući ovu ponudi, Hajme Riči, vođa globalnog vinskog biznisa rekao je: “Vina su nastala kao deo proizvođača sa kojim imamo dugu vezu, pošto i jedni i drugi uživamo u vinima i jedinstvenim ličnostima koje stoje iza njih, tako da smo sasvim prirodno postali dobri prijatelji. Svako vino ima svoj registarski broj, što nas povezuje sa našim nasleđem aukcijske kuće”. Kolekcija se može kupiti tokom Sotheby’s wine aukcije u Njujorku i Hong Kongu, kao i online.