Atomos - savršeno vino koje menja naš pogled na svet

Kada se radi o vinu, u njemu se krije istina, kako to kaže stara izreka, ali se takođe u njemu uživa svim čulima…

Počevši od čula mirisa, koje biva omađijano neverovatnim aromama, preko čula vida, koje sa svakom čašom vina dobija priliku da se divi neverovatnim bojama, pa sve do čula ukusa, koje doživljava pravu erupciju onda kada gutljaj vina dodirne naša nepca – vino je magično piće, koje nas poput lekovitog napitka poziva da se opustimo, napravimo pauzu i damo svojoj duši, telu i čitavom biću priliku za predah.

Sa prazničnom sezonom koja je ispred nas, morali smo da se pomirimo sa činjenicom da ne postoji jedno pravo vino – svaka sorta je na svoj način besprekorna. Vinske flaše reflektuju vrednost eliksira koji u sebi skrivaju, pa je veoma lako odabrati ono koje je pravljeno sa ljubavlju, pažnjom i kvalitetom na umu. Italijanski vinarski brend, Atomos, želi da iskustvo uživanja u vinu ovih praznika podigne na sasvim novi nivo.

Atomos je relativno novi brend, koji je osnovan ove godine, ali iza njega stoji porodica Di Niso, koja se proizvodnjom vina bavi od devedesetih, sve vreme se težeći da svetu ponudi najfinije vino ikada. Sa nagrađivanim vinarima u svojoj postavi, oni su kreirali pravo remek delo.

Atomos je predstavio unikatno vinsko iskustvo, sa procesom koji uključuje ručno čišćenje grožđa, što inače rade mašine. Na taj način, oni su se pobrinuli da samo najbolja zrna uđu u proces proizvodnje njihovog vina. Mnogi će pomisliti da je taj posao težak i da zahteva mnogo vremena i svakako neće pogrešiti – ali na kraju krajeva, da li je to prevelika cena koju treba platiti za ekskluzivnost i prefinjeni kvalitet? Upravo to Atomos brend izdvaja od drugih njemu sličnih, koji se generalno klade na starost, zrelost i datum flaširanja njihovog vina, tvrdeći da poseduju samo visoko kvalitetna grožđa i procese.

Zahvaljujući ovom ručno rađenom procesu, vino koje Atomos proizvodi ima duži rok trajanja. Brend koristi vino koje dolazi iz Bukijaniko regije, nadomak Gran Sasso planine, a u pitanju je Montepulciano d’Abruzzo varijanta. Poput svih vinara, ova kompanija je konstantno u potrazi za novim sortama grožđa i ne miruje skrštenih ruku. Kada se grožđe odabere, flaše se čuvaju na temperaturi između 14 i 17 stepeni Celzijusa, da bi potom bile potopljene u drvene rezervoare u jednoj od starinskih italijanskih pećina, čekajući trenutak svoje pune zrelosti.

Ipak, Atomos brend se ne zaustavlja ovde – dizajn njihovih flaša je zaista unikatan.  Njihove flaše dolaze u predivnim vrećicama od Alcantare, koje izloženost suncu smanjuju do minimuma, a ujedno ih čine savršenim poklonom za sve prilike. Ceremonijalno otkrivanje njihovog sadržaja stvoriće pravu atmosferu za uživanje. Kada dođete do flaše, imaćete priliku da jasno vidite njen sadržaj, odnosno boju i nivo vina.

Kako bi zaista naglasili ekskluzivnost svojih proizvoda, brend je predstavio devet flaša sa zlatnim Atomos logoom, koje do kupaca dolaze u ručno izrađenim kožnim flašama, sa sertifikatom autentičnosti.