KALIFORNIJSKI CABERNET - Moć i elegancija ukusa

Peju je mala vinarija u porodičnom vlasništvu, koja se nalazi u srcu Napa doline, u Kaliforniji. Uzgajano organski i održivo, njihovo domaće voće razvija se u vina koja pokazuju graciozno uparivanje moći i elegancije...

Rutherford, gde se nalazi vinarija, je na najširem delu doline i tako je duže izloženo suncu, a samim tim ima više sunčanih sati od ostalih delova Napa doline. To je savršen terroir za uzgajanje vinskog grožđa. Shvatio je da najbolji ukusi u njegovim vinima dolaze iz originalnog zasada od 5,5 hektara sorte Cabernet Sauvignon. Ova posebna vinova loza “procvetala” je u klimi Ratherforda, proizvodeći kompleksna i višeslojna vina, sa jedinstvenim karakteristikama.

Peju 2006 H.B. Cabernet Sauvignon je napravljen od ručno izabranih plodova najvišeg kvaliteta, organski uzgajanih u H.B. vinogradu u Ratherfordu. Sezona vegetacije 2006. počela je na dramatičan način i na kraju se završila savršeno. Teške zimske i prolećne kiše dale su uspavanoj lozi dosta vode, koja joj je pomogla da izdrži toplotu sredine leta, tokom ključne faze "veraison". Do avgusta, standardno sezonsko vreme se vratilo u dolinu, donoseći sa sobom dovoljno vremena za voće da odstoji i razvije jasnu kiselost, čvrste tanine i vina sa intenzivnim, ali prefinjenim aromama.

Nijanse bogate bordo boje, naglašen dubokim slojevima magenta i rubina, sa ružičastim nijansama. Osećaju se arome raskošnog crème bruleé, žalfije i crvenih bobica. Lepo fokusirani ukusi Cassis, kompota od kupina, tamnog kakao praha, suvih smokvi, karamela i dodir lovorovog lista su primetni. Ovo klasično Ratherford vino nudi čist voćni izraz sa bogatim, koncentrisanim, kompleksnim karakterom i raskošnim taninima, koji otvaraju put za dugu završnicu koja se pamti. Cabernet ide dobro sa govedinom, jagnjetinom i guščjim mesom, naročito kada je kuvano sa začinskim biljem. Ovo vino takođe odlično ide uz brie, cheddar sir i čokoladu.

 

Luxury Experience