Zavirite u novi Art Deco koktel bar iznad njujorškog Le Jardinier restorana

Glavni barmen, Rejčel Pruša, ponudiće vas napicima koji su eho sezonskog i progresivnog menija koji je deo ponude pomenutog restorana…

Za nešto manje od četiri godine, Le Jardinier je postao jedan od najpopularnijih restorana u srcu Menhetna, nudeći svojim gostima kutak spokoja u svoj toj gužvi i ludilu. Sada, tim koji stoji iza Mišelin zvezdicom nagrađenog restorana, želi da podigne užitak na novi nivo, predstavljajući Bar Bastion smešten iznad.

Bar je svečano i zvanično otvoren 2.marta, a u svojoj ponudi će imati pića, zalogaje i deserte u nešto ležernijoj atmosferi u odnosu na restoran. Dizajniran od strane francuskog arhitekte Žozefa Dirana, Bar Bastion odiše Art Deco glamurom uz pomoć svojih reflektivnih staklenih površina, lakiranih elemenata i nameštaja kreiranog po meri, poput plišanih banketa i stolova od brušenog mesinga.

Možemo slobodno reći da je ovo šik mesto za opuštanje uz koktele Rejčel Pruše, koji uključuju pet signature koktela, pet rotirajućih sezonskih pića i nekolilko moktela. Na meniju će uvek biti kremasti dakiri sa začinjenim rumom, kokosom, kremom banana i limetom, kao i biljni martini sa džinom Mare koji je akcentovan maslinovim uljem, suvim vermutom i biterom od pomorandže. Rotirajuća pića biće kreirana kao omaž progresivnom meniju Le Jardinier restorana, koji uglavnom služi biljna jela.

“Jako sam uzbuđena što ću voditi ovaj koktel program, koji je u velikoj meri inspirisan i fokusiran na sezonske proizvode. Naporno smo radili kako bismo kreirali meni koji koristi sveže sastojke, najbolja alkoholna pića na svetu i inovativne tehnike kreiranja koktel iskustva”, izjavila je Pruša.

Šef kuhinje Le Jardinier, Endrju Ajala, predstavio je ukusne i dekadentne zalogaje, poput tartleta od jastoga sa topingom od kari ajolija i kavijara i govedine tartar sa kiselim testom. Ovde možete probati i mini verziju čuvenog leptir deserta ovog restorana, koji sadrži yuzu mus, kompot od malina i pistaće.

Bar Bastion se može posmatrati kao dekadentna mlađa sestra Le Jardinier restorana, sa dva lokaliteta koji predstavljaju apsolutno savršenu kombinaciju u jednom podeljenom prostoru.

Luxury Experience