Zavirite u najluksuzniju tajnu Amsterdama

U Amsterdamu je otvorena bujna, luksuzna „tajna bašta“...

U srcu Amsterdama nalazi se restoran Secret Garden, gde lokalno stanovništvo i turisti mogu uživati u neverovatnoj Nikkei kuhinji, kombinaciji peruanske i japanske kulinarske tradicije. Egzotična atmosfera posetioce vodi u bajkovitu šumu, zahvaljujući kome poseta Secret Garden restoranu ostaje dugo u sećanju.

Neverovatni slojeviti enterijer, koji imitira krošnje šuma, razvio je lokalni studio TooManyAgencies. Dizajneri su kreirali maksimalistički prostor koji kombinuje svetle nijanse sa leopard printovima i teksturiranim plišanim sedištima. Efekat koji restoran stvara je mešavina viktorijanske kolekcionarske kuće i dekadentnog noćnog kluba.

Zidove restorana krase murali sa botaničkim motivima, dok je zakrivljena nadstrešnica bara prekrivena staklom i livenim metalom, koji podseća na akvarijum. Susedni bar ima pod u vidu šahovske table, a tu je i veliki paun u kavezu. Restoran u stilu konzervatorijuma služi fino pripremljenu japansko-peruansku kuhinju na sjajnim stolovima sa tapaciranim stolicama po meri. Duž glavnog zida je veliki osvetljeni ormarić ispunjen suvenirima iz Perua, za čije je pronalaženje trebalo šest meseci. Prijatan prostor zatvaraju nizovi staklenih vrata sa lukovima isprepletenim zelenilom i staklenim plafonom.

Sve prostorije vode u tajnu baštu, popločani deo dvorišta u italijanskom stilu sa stolicama od kovanog gvožđa i pergolom. Svetao dekor odgovara jelovniku, koji uključuje specijalitete kao što su japanski vagiu sa kraljevskim pečurkama i kiselim krastavcima ili jastog na žaru sa kukuruznim kremom, belim lukom i morskom lavandom.

Luxury Experience