Zavirite u najluksuzniji Starbaks na svetu

Originalne kafeterije, duže vreme su sa prezirom gledale na Starbaks i njihove poslastice sa šlagom…

Ipak, svetski poznati lanac sada isprobava sasvim novu taktiku u Milanu. Njihova prva italijanska lokacija meri oko 2.300 m2 i kreirana je kao omaž espresso kulturi, koja je pre trideset pet godina inspirisana Hauarda Šulca da kreira Starbucks iskustvo.

Ovo je jasno pokušaj prodiranja kompanije bazirane u Sijetlu na tržište zanatskih kafeterija, koje je u poslednje vreme u centru pažnje svih konzumenata širom sveta. Njihova ponuda izgrađena je oko Arabica sorti kafa koje potiču iz više od 30 zemalja širom sveta.

Njihovu kafu biraju stručnjaci po pitanju kvaliteta, a svaka od njih ima jedinstveni profil ukusa i priču iz regije gde je uzgojena. Sedam kafedžija koji su proveli skoro godinu dana na obuci u Starbucks pržionicama širom sveta, odgovorni su za svako zrno kafe koje se ovde iskoristi. Oni primenjuju svoj zanat svakodnevno u milanskoj kafeteriji, gde će se po prvi put praviti originalna Starbucks kafa.

U ovoj kafeteriji, gosti će imati pristup stotinama barista koji će ručno pripremati meni koji sadrži više od 115 pića. Po prvi put, Starbaks će sadržati affogato stanicu, gde će gosti moći da uživaju u šotu kafe, sipanog preko jedne kugle sladoleda koji se ručno pravi tečnim azotom.

Milanska lokacija će takođe prva u svetu sadržati Arriviamo Bar, gde će tim miksologa kreirati pića sa specijalnog menija, koji se zasniva kako na italijanskoj tako in a Starbaks tradiciji.

“Tokom mog prvog putovanja u Milano 1983.godine, bio sam opčinjen osećajem zajednice koji sam spoznao u njihovim espresso barovima. Ljudska interakcija je bila toliko slobodna i originalna između barista i njihovih mušterija. Otvaranje milanske pržionice i Starbaksa je kompletiranje jednog kruga”, kaže Hauard Šulc. “Sve što smo iskusili, od prvog momenta inspiracije koji se dogodio pre 35 godina do danas, donosimo sa velikim poštovanjem u Italiju. U ime 350.000 partnera koji svakodnevno nose zelene kecelje, i milione onih koji su bili pre njih, jako sam ponosan i srećan što našim italijanskim kupcima sada predstavljam iskustvo koje im nudi apsolutno najbolje od Starbaksa”.

Sa toliko novih ponuda koje su dostupne Italijanima, moramo reći da im zavidimo. Nadamo se da će Starbaks poneti barem neke od njih sa sobom kada bude kročio na teritoriju Srbije.