Zavirite u misitčni bar u zgradi bivše crkve u Njujorku

Muzej savremene fotografije Fotografiska pretvara crkvu iz 19. veka u mesto obožavanja umetnosti.

Muzej savremene fotografije Fotografiska otvorio je svoj bar samo za članove zajednice. Nazvan Chapel Bar, objekat je smešten u crkvi iz 1860-ih na Park aveniji. Zgrada u neogotičkom stilu je samo nekoliko godina korišćena za svoju namenu, a zatim je preuređena u školu za devojčice. Ipak, enterijer, koji su dizajnirali arhitektonski biro Cetra Ruddy i studio Roman and Williams, ispunjen je referencama na versku prošlost lokacije, od visokih plafona do stilizovanih portreta katoličkih svetaca iz serije „Immaculée“, Majlsa Oldridža.

Dizajneri su kombinovali toplu paletu zemljAnih boja upotpunjenu bordo akcentima sa mekim teksturama i prigušenim osvetljenjem kako bi stvorili ugodnu, umirujuću atmosferu. Masivni kristalni luster iznad šanka naglašava vešto izrezbarene grede zgrade i cvetne instalacije iz Floratorijuma.

Iako se prostor više ne može koristiti u verske svrhe, on ipak služi kao mesto svojevrsnog duhovnog uzvišenja: mesto oltara zauzeo je impresivan šank, di-džej kabina zamenila je orgulje, a nekadašnja ispovedaonica pretvorena je u VIP prostoriju za trenutke opuštanja.