Zavirite u enterijer luksuzne francuske taverne u Čikagu

Više slika

Više slika

Restoran služi galske klasike u savršenom pariskom prostoru.

Kuvar Danijel Rouz zna ponešto o francuskom kuvanju. Otvorio je svoj prvi restoran Spring u Parizu 2006. Njegov prodor na američku gastronomsku scenu rezultirao je njujorškim Le Coucou sa Michelin zvezdicom. A sada Rouz donosi svoju francusku kuhinju u svoj rodni grad Čikago.

Le Select, koji je otvoren 28. januara, je Rouzov prvi poduhvat u takozvanom vetrovitom gradu. To je klasična francuska taverna, od menija do dizajna trpezarije. Rouz se udružio sa firmom za dizajn enterijera AvroKO kako bi njegov novi bistro odisao francuskom elegancijom u celom prostoru. Starinska ogledala i naglasak na lukovima podsećaju na restorane i železničke stanice koje možete naći dok istražujete evropske gradove.

Jelovnik takođe podseća na parisku tavernu. Možete početi sa predjelima kao što su supa od luka, šljunak i dagnje okupane belim vinom i puterom. Glavna jela uključuju odrezak i pačja prsa a l'orange, kao i specijalitete kao što su lagano pržene kapice u francuskom kariju sa pireom od celera i šukrut Strazburžoaz za dvoje, prepun kiselog kupusa, dimljene kobasice, teletine boudin i svinjskih trbuščića. Sotirane rotkvice sa puterom i kromprići dauphine samo su neki od priloga u ponudi.

Deserti, koji su delo Kejsija Dudija (restoran je u saradnji sa restoranskom grupom Boka, koja takođe uključuje mesta kao što su Girl & the Goat i Boka sa Mišelinovom zvezdicom), takođe obuhvataju klasike: karamel krem, eklere i profiterole. U međuvremenu, vinska karta obuhvata čitav niz boca. Vina iz poznatih regiona kao što su Bordo i Burgundija dostupna su pored opcija iz doline Loare i Rusijona.

U pićima možete uživati za vašim stolom, naravno, ili u jednom od tri bara Le Select. Sama taverna ima dve odvojene barske zone, dok je na drugom spratu smešten Bar 504, intimnije mesto koje se može koristiti i kao privatna trpezarija.

Luxury Experience