Zavirite u dualistički enterijer restorana Artest

Arhitekte iz tima dizajnerskog biroa Veter razvile su funkcionalan enterijer za restoran Artest.

Klijenti su imali jedinstvenu viziju projekta, nestandardnu za postojeće objekte. Da bi u potpunosti realizovali ideju, dizajneri su rekonstruisali dva "sveta": tamni mistični i svetli prozračni.

Dvospratni restoranski prostor podeljen je na dva kontrastna prostora i povezan je stepeništem od mesinga. Prema dizajnerima, mračna i misteriozna unutrašnjost donjeg nivoa oličava sliku zemlje. Na donjem nivou se nalazi kuhinja i gostinjska soba, uređena u istom stilu. Teksturirane zidove hodnika upotpunilo je dizajnersko ogledalo Christophe Gaignon.

Masivna kuhinjska ostrva u zoni za kuvanje su napravljena od mesinga - alegorija za metale skrivene u nedrima zemlje. Najzanimljiviji objekat projekta - kuvarski sto po meri - sastoji se od osam fragmenata starih panjeva. Drvo je specijalno doneto sa Severnog Kavkaza, uglačano i na njemu je postavljena radna ploča od divlje kruške.

Gornji nivo restorana je uređen u jednostavnim toplim nijansama bež, bele i braon boje. Centar prostora je plastična skulptura Nikite Stepanenka sa pravim kaminom u sredini. Sav nameštaj za ovaj prostor rađen je po narudžbini biroa Veter. Izuzetak su skandinavske Masculo stolice i Gent stolice. Enterijer su upotpunili crno-beli filmski radovi fotografa Aleksandra Gajvorona.