Zakoračite sa stilom u Novu godinu u restoranu Enso

Ukoliko ste ljubitelj dobrog zalogaja, fantastičnih vina i neponovljivih deserta, naš predlog je da provedete novogodišnju noć u beogradskom restoranu Enso...

Enso restoran je svojom filozofijom došao do samog vrha među najboljim restoranima u Beogradu. Njegova filozofija počiva na kreativnosti, harmoniji ukusa i vizuelnog doživljaja hrane, sa posebnim akcentom na detalje.

Sam koncept restorana Enso krije se u simbolici njegovog imena, koja predstavlja svojevrsnu celinu. ENSO, predstavlja jednim potezom rukom nacrtan krug i označava trenutak kada je um slobodan i dozvoljava telu da nesputano stvara. Simbolizuje apsolutnu harmoniju, snagu, minimalizam u izrazu i eleganciju. U izboru menija Enso predstavlja fuziju istoka, zapadne Evrope i tradicionalne srpske kuhinje, kao i u pripremanju i serviranju hrane i dizajnu enterijera.

Započnite Novu godinu uz magične ukuse fine kuhinje restorana Enso i zagarantovano dobre zvuke iz DJ pulta, a potom nastavite provod u klubu Bitefartcafe koji se nalazi pored, gde je priređena najbolja svirka uživo!

Kulinarski alhemičari restorana Enso pripremili su vam specijalan novogodišnji meni koji se sastoji od 6 gangova, po ceni od 5300 dinara.

 

Pogledajte meni koji je pravi raj za epikurejce:

Kroketi od tartufa

U kombinaciji sa kremom od jabuka, svežim tartufom i kres biljkom, kroketi od tartufa pravi su afrodizijak i idealno jelo za one koji strastveno uživaju u hrani.

Meso zeca

Zečetina polako kuvana u čistoj pačijoj masti, da bi se zadržala zadržava vlaga, a zatim servirana na kuliju od spanaća. Kako bi jelo bilo zaokruženo, dodata je turšija kao hrskavi segment, a sladoled od banane, karija i jogurta kao kremasti.

Guska

Guska je na meniju od otvaranja restorana i ujedno je i najpopularnije predjelo sa menija, koje se kuva na veoma niskoj temperaturi skoro 40 sati. Meso cele guske napunjeno je guščijom džigericom, kombinacijom sezonskih pečuraka i konjakom. Jelo se servira na kuliju od kajsije, uz pire od jabuke i crvenog vina. Jelo je finiširano sosom od guščijih kostiju.

Orada sa knedlama od šljiva

Ova kombinacija će vas iznenaditi i potpuno oboriti s nogu. Neočekivana kombinacija orade, kompota od crvenog luka, knedli sa šljivama i kremastog sosa sa naglašenom notom crvenog bibera, su otkriće o kojem ćete razmišljati i nakon odlaska iz Enso restorana.

Biftek

Tajna dobrog bifteka se krije u tome kako je tretirano i pripremljeno samo meso, ali vam ovu tajnu ne smemo odati. Nakon ovakve pripreme, odrezak se servira na pireu od graška i preliva sa penom i sosom od pecorino sira. Uz odrezak se služe kremaste sezonske pečurke.

Forest kejk

Apsolutni spektakl, spektakularno serviran! Naspram ukusa lavande, bosiljka, čokolade i lešnika nalazi se sorbe od cvekle. Oduševiće vas izvedba Forest kolača u Enso verziji.

Sigurni smo da ćete apsolutno uživati u svim ukusima i izvanrednom ambijentu restorana Enso i da će vam predstojeća proslava Nove godine biti drugačija od prethodnih.

Za rezervacije telefonom pozovite 063594294 & 063594054, a za više informacija posetite www.enso.rs

Napomena: Za uplatu dočeka Nove godine nije moguće koristiti platne kartice. Za moguće uplate preko računa iz inostranstva pošaljite upit na: office@bitefartcafe.com 

Luxury Experience