Urbano tropski dekor restorana na Menhetnu

Američka kompanija Rockwell Group, koristila je panele od tikovine, oksidirani bakar i tropske biljke kako bi kreirali toplu i gostiljubivu atmosferu u indonežanskom restoranu na Menhetnu…

Wayan restoran okupira linarni prostor u Nolita delu Njujorka, a predvode ga šefovi Sedrik i Ohi Vongerihten. U restoranu ima dovoljno mesta za 84 osobe, koje će dobiti priliku da uživaju u indonežanskim jelima sa francuskim uticajem.

Njujorški studio dizajnirao je prostor od skoro 200 kvadrata tako da ima tropsko-urbanu vibraciju. Finiši i dekor inspirisan jugoistočnom Azijom mogu se videti u čitavom prostoru. Eksterijer se sastoji od velikih komada stakla, smeštenih unutar ramova od oksidiranog bakra. Laserski sečeni paneli oivičavaju gornji i donji deo fasade.

Glazirana vrata vode vas prema prostoru za obedovanje, dok tradicionalna indonežanska vrata pružaju pristup servisnom delu restorana.

Gosti po dolasku ulaze u prednju prostoriju sa drvenim plafonom i zidovima od cigle, koji su obloženi mlečnim tonovima. Drveni stolovi su upareni sa kožnim stolicama oker boje, dok perforirana rasveta baca svetlost po zidovima i stolovima.

U jednom uglu, zaobljeni banket je okružen skultpurama iz Indonezije koje su nalik totemima. Savremeni stakleni luster visi iznad njih.

Prostor bara sadrži panele od tikovine i mozak od mermernih pločica. Sa plafona se spušta sistem polica ispunjen flašama pića i bujnim biljkama. Neki njegovi delovi su otvoreni, dok su drugi prekriveni staklom u boji ćilibara.

Lučni prolaz vas vodi do uzanog hodnika, gde je tim instalirao prostor za uživanje od prave žive ograde. Komadi mahovine probijaju se kroz bele ciglene zidove, dajući dodatnu dimenziju prirode.

Drugi hodnik sadrži bar sa pogledom na otvorenu kuhinju, dok bakar daje dašak boje inače neutralnom prostoru. Zadnja prostorija ima veoma interesantni ambijent. Izrezbareni drveni blokovi i paravani sa dezenima krase zidove od cigle, dok su drvene grede na plafonu ostale izložene.

Zlatni, voluminozni lusteri vise iznad drvenih stolova i banketa, kako bi ohrabrili stvaranje opuštenijeg ambijenta.

Foto: by Emily Andrews.