Upoznajte Six Senses Rome: revoluciju luksuza u srcu Italije

Više slika

Više slika

Inaugurisan prošlog proleća u srcu Večnog Grada, Six Senses Rome označava ulazak poznatog hotelskog operatora u Italiju, sa svojim prvim urbanim hotelskim rešenjem.

Ova destinacija sa pet zvezdica u luksuznom segment nudi 96 soba u istorijskoj palati Salviati Cesi Mellini, na samo nekoliko koraka od Piazza Venezia, a bila je značajno renovirana uz poštovanje njenih stratigrafskih slojeva: od strukturalnih elemenata iz 1950-ih koji su još uvek vidljivi u prostoru za celodnevni obrok, do velikog kamena iz 4. veka koji se pojavio tokom iskopavanja.

Enterijer koji je dizajnirala Patricija Urkiola kombinuje elemente klasicizma - povezane sa DNK grada - sa modernijim, u balansiranom radu sa blagim tonovima i jakom vezom sa prirodom. Prostori su stoga fascinantni niz referenci, sa tepisima inspirisanim rimskim mozaicima, dekoracijama koje podsećaju na one iz Tricliniuma domus Vigna Lupi, i širokom upotrebom lokalnih materijala poput opus signinuma (cocciopesto), travertina i drveta.

Six Senses Rome nudi ideju savremene gostoljubivosti, gde je deo usluga direktno povezan sa gradom i dostupan korisnicima grada, kao i gostima. S ovog stanovišta, povratak istorijske strukture građanima može se prvo videti kao intervencija urbane regeneracije, a tek onda kao arhitektonska.

Dostupni prostori takođe uključuju BIVIUM - restoran-kafić-bar otvoren tokom celog dana i ekskluzivno mesto susreta - koje se stapa sa zimskim vrtom punim mirisnih mediteranskih biljaka kao što su smokve, nar, grožđe, jagorčevina i aromatično bilje. Zemljani tonovi i prirodne površine stvaraju poznat prostor, sa nameštajem po meri koji je dizajnirala Patricija Urkiola i proizveo Prisma, italijanski brend specijalizovan za proizvodnju opreme za ugostiteljstvo.

Lobi bar - dizajniran da optimizuje efikasnost miksolozima - karakteriše robusna cevasta struktura od AISI 304 nerđajućeg čelika, koja podržava impozantnu oblogu od mermera, sa prednjim delovima radnog odeljka od bronzanog nerđajućeg čelika. Ista topla završna obrada koristi se i na šanku za kafu i u detaljima samostojećih izloga koji daju ritam prostoru. Ovi izlozi, postavljeni na ostrvima od rimskog travertina i potpuno zatvoreni staklom kako bi se omogućio pogled sa svih strana, prikazuju vina i sezonske proizvode sačuvane zahvaljujući sistemima hlađenja i ventilacije koji osiguravaju stabilnost temperature i uniformnost.

Takođe po meri napravljen od strane Prisma kompanije je šank za peciva i sladoled. Njegov dvostruki sistem hlađenja, kao i njegove posude za sladoled u ravni sa površinom, savršeno su integrisane u jedan blok od kamena i drveta.

Na kraju, prostor je obogaćen stanicom za prikazivanje kuvarskih veština gde su Prisma zajedno sa Therma Electrolux pružili opremu i nameštaj potreban osoblju kuhinje hotela da efikasno zadovolji posebne potrebe događaja i drugih prilika.

Luxury Experience