U Singapuru je otvoren francuski restoran Claudine

Londonski studio Nice Projects je dizajnirao enterijer restorana Claudine koji je inspirisan tradicionalnim francuskim braserijama.

Novootvoreni francuski restoran Claudine u Singapuru smešten je u kapeli Ebenezer iz 1930-ih, koja je ponovo osmišljena sa novim identitetom. Dizajnirajući enterijer, londonski studio Nice Projects bio je inspirisan izgledom tradicionalnih taverni i nastojao je da organski uklopi elemente tipične za francuske kafiće u originalnu crkvenu arhitekturu.

Prvo što privlači pažnju gostiju kada zakorače u restoran je 15 metara duga zakrivljena rasveta koja se proteže kroz ceo prostor. U centru pažnje je šank sa sivim mermernim pultom, koji se nalazi ispod originalnog vitraža. Kako bi naglasili svetle šare na staklu, dizajneri su se odluičili za farbanje plafona u tamnocrvenu boju.

Nice Projects je takođe dizajnirao impresivno umetničko delo, obavijajući celu trpezariju pločama od presovane trave, napravljenim od lokalno uzgojenih biljaka. Inspirisan umetnikom Hermanom de Vrisom, ovaj unutrašnji pejzaž zahtevao je izradu pedeset panela po meri visine 1,9 metara.

Pića pre večere se služe u salonu bara na bledosivo-zelenim kožnim foteljama finskog proizvođača Adea. Stolice sa visokim naslonom u obliku potkovice stvaraju osećaj bliskosti u ovom luksuznom restoranu. U centralnom delu, banketi koji primaju veće grupe dizajnirani su u čast pariskog Art deco dizajnera, Žana Lurkata, a presvučeni su trava-zelenim somotom, sa naslonima sedišta od somota boje žalfije iz pariske kuće tkanina Lelievre.

U galeriji pogledajte više fotografija novog restorana Claudine koji pleni svojim raskošnim enterijerom.