U Moskvi je otvoren Gucci restoran koji je potpuno fejk

Rusi su ostali slomljeni kada je većina vodećih svetskih luksuznih brendova, kao što su Gucci, Burberry, Chanel i Louis Vuitton, obustavili svoje poslovanje u Rusiji.

Međutim nekoliko preduzimljivih Rusa, moskovski muzičari Jegor Krid, Timati i Anton Pinski našli su način da izmame osmeh obožavateljima modnog brenda Gucci u vlasništvu Keringa - GUCCI CAFE. Lažni Gucci restoran ima natpis sa imenom Gucci napisanim unazad, zajedno sa nameštajem tapaciranim sa odmah prepoznatljivim GG monogramom.

Možda neće moći da vas obuče u Gucci odeću, ali Rusija bar može da uživa u Gucci ugljenim hidratima! Ovakva akcija nikada ne može proći nezapaženo, a originalna luksuzna modna kuća upoznata je sa kulinarskom kreacijom inspirisanom brendom Gucci u Moskvi. Portparol brenda Gucci je rekao da će „preduzeti sve neophodne zaštitne mere“ da odgovori na takvo kršenje zakona.

Trio čvrsto veruje da ne krši nijedno od prava brenda jer je njihovo preduzeće, odnosno restoran registrovan kao EFAC ICCUG - a ne GUCCI CAFE. Štaviše, Gucci nema registraciju za svoje ime u vezi sa restoranskim uslugama.

Portparol je potvrdio da brend Gucci nije ni na koji način povezan sa ispostavom sličnog imena i „nije dao nikakvu saglasnost, dozvolu ili prava [nikome da] otvori i upravlja ovom institucijom, bilo pod ugovorom ili na drugi način“.

Luxury Experience