Top 50 najboljih barova sveta

S obzirom na činjenicu da veći deo ove godine nismo bili u mogućnosti da posećujemo barove, mnogi su pomislili da je sada važnje nego ikada pohvaliti one koji su to zaslužili, odnosno one koji su uspeli da zasijaju čak i tokom ovog nezgodnog perioda…

Upravo ta emocija bila je evidentna u vazduhu tokom proglašenja 50 najboljih barova sveta, što se odigralo u Londonu, putem virtuelne ceremonije. U nacionalnističkom preokretu, britanski Connaught Bar proglašen je za najbolji na svetu i najbolji u Evropi, nakon deset godina postojanja na ovoj listi. Ovo šik mesto u stilu besnih i bučnih dvadesetih godina prošlog veka, smešteno u veličanstvenom Connaught hotelu sa pet zvezdica, zamenilo je mesta sa prošlogodišnjim pobednikom, njujorškim Dante barom koji je ovoga puta zauzeo drugo mesto na listi najboljih barova sveta i prvo mesto na listi najboljih barova Severne Amerike. Connaught bar je poznat po svojim martinijima, koje je tokom perioda karantina služio za poneti, dok je Dante poznat po svom Negroniju.

Treće mesto dobio je The Clumsies bar u Atini, koji je poznat po atinjanskom negroniju, dok je singapurski Atlas odneo četvrto mesto i istovremeno je proglašen za najbolji bar Azije. Na top pet listi se nalazi i londonski novajlija, Tayer + Elementary, koji je otvoren prošle godine, a koji je dobio veliki broj fanova zbog svog martinija sa interesantnim preokretom.

Na ovogodišnjoj dodeli nagrada, Evropa je imala najviše barova na ovoj listi, čak 21, pri čemu je osam barova iz Londona. Azija je dobila 15 pozicija, dok su Severna i Južna Amerika dobile deset. Asutralija je dobila tri mesta, dok je jedan bliskoistočni bar dobio svoje mesto na listi.

Celu listu najboljih barova na svetu možete otkriti u našoj galeriji:

« 48 49 50 Pogledajte galeriju 2 3 4 »