Tom Dikson otvorio novi restoran u Londonu

Britanski dizajner Tom Dikson proširio je svoj opseg delatnosti otvorivši restoran u londonskom Kings Cross kvartu.

Restoran sadrži brojne karakteristike njegovog dizajna uključujući ciglu, čelik i staklene površine.

The Coal Office, kako glasi ime restorana, pridružio se radnji, šourumu i kancelarijama koji su otvoreni na istom mestu u King Cross kraju ove godine.

Trospratni restoran koji okružuje Regent kanal, poseduje i bar i pekaru, spoljašnje terase kao i dve private trpezarije za ručavanje.

Diksonova odluka da otvori restoran je u direktnoj vezi sa prethodnim restoranom Dock Kitchen koju je brend imao u ulici Ladbroke Grove, u koji je dolazilo osoblje Tom Dixon brenda, ali i javnost.

Na estetici restorana je radio Design Research Studio, interni ogranak Tom Dixon brenda, koji je bio inspirisan bivšim stovarištem uglja koje se nalazilo na mestu sadašnjeg restorana.

Donji nivo restorana ima lučne prolaze od opeke iz 19. veka, prvi sprat je upotpunjen crnim drvenim zidovima i pepeljasto sivim nameštajem koji je suptilna referenca na požar koji je na ovom mestu uzbio 70-tih godina prošlog veka. Drugi sprat je nešto savremeniji sa velikim panelima od stakla i čeličnim akcentima.

Stolovi i stolice su odabrani kako bi gostima bilo omogućeno, ono što Dikson opisuje kao “kulinarsko igralište”- posmatranje i priprema  različitih jela.

N.V.T.

Izvor Dezeen