TAJNE JUŽNOG JADRANA NA OBALI DUNAVA

Uživajte u jedinstvenoj gastronomskoj manifestciji na obali Dunava...

U susret predstojećem Sajmu turizma, renomirani beogradski restoran “Stara Sent Andrea“ i Nacionalna Turistička organizacija Crne Gore (predstavništvo u Beogradu) organizuju vrhunsku gastronomsku manifestaciju pod nazivom „Tajne južnog Jadrana“. U periodu od 21. februara do 23. marta, ovaj restoran predstaviće specijalni meni sačinjen od odabranih specijaliteta pripremljenih od divlje morske ribe i plodova mora, koji će svakodnevno stizati pravo iz jadranskih ribarskih mreža. Tako će se na zemunskoj obali Dunava, na meniju „Stare Sent Andree“, naći sveži ulovi crnogorskih ribara, koje će po tradicionalnim receptima pripremati vrhunski kuvari specijalizovani za pripremu morske ribe i plodova mora.

U zavisnosti od ribarske sreće, tokom ovog jedinstvenog gastronomskog festivala, uz zvuke mediteranske muzike gosti restorana „Stara Sent Andrea“ koji se nalazi na zemunskom keju, imaće retku priliku da svakodnevno probaju najcenjenije vrste jadranske ribe: San Piera, zubatca, brancina, oradu, pagara, kernju, škarpinu..., koje su tokom istog jutra, samo nekoliko sati pre nego što će se naći u njihovim tanjirima, ulovili ribari s juga Crne Gore. Pored divlje morske ribe u ponudi ce biti i škampi, gambori, hobotnice i bogata selekcija morskih školjki.

– „Pravi poznavaoci nepogrešivo osete razliku između gajene ribe i autentičnih, dragocenih ulova iz jadranskih dubina, ali i fine nijanse u ukusima koje zavise od njene svežine. Za njih, ali i sve one koji žele da upoznaju ovu kod nas veoma retku gastronomsku ponudu, ovo je jedinstvena prilika da dožive neuporedivo i po svemu autentično iskustvo, kakvo je veoma retko jer iz ekonomskih razloga na tržištu preovladava ponuda gajene i zamrznute ribe i plodova mora“, kaže šef kuhinje restorana „Stara Sent Andrea“ Novica Kovačević.

Gastronomskom ugođaju će doprineti i promotivna ponuda vina najpoznatijih vinarija iz Srbije i Crne Gore, dok će se u bašti restorana svakodnevno u kotliću pripremati čorba od morske ribe po receptu starih jadranskih ribara.