Sugalabo V - prvi Louis Vuitton restoran

Louis Vuitton otvorio je restoran i kafić u svojoj novoj prodavnici u Osaki u Japanu, a enterijere je dizajnirao dizajnerski tim brenda.

Sugalabo V je prvi restoran koji je Louis Vuitton stvorio u okviru jedne od svojih prodavnica. Zauzima poslednji sprat nedavno otvorene podružnice brenda na Midosuji - bulevaru u centralnoj Osaki koji je ispunjen luksuznim modnim buticima.

Restoran vodi japanski kuvar Iosuke Suga, koji se 2015.godine proslavio, kada je otvorio intimni restoran u Tokiju, nazvan Sugalabo. Sugalabo V ima sličnu privatnu atmosferu. Uz pristup kroz skrivena vrata "u stilu spikizija", restoran sadrži nekoliko čokoladno-smeđih trpezarija u kojima se mogu naći samo male grupe ljudi.

Srećnici mogu se odlučiti za sedenje za svečanim stolovima ili za visokim barom koji gleda na otvorenu kuhinju. Kožna sedišta u tonu nakita su razmeštena po čitavom prostoru, dok je pod obložen monohromatskim pločicama u obliku romba.

Zlatne mesingane cevi takođe se uvijaju po zidovima restorana i oko polica na kojima se nalaze sjajne posude i šerpe. Na zadnjem spratu prodavnice Osaka Midosuji Louis Vuitton nalazi se i Le Cafe V, koji će takođe nadgledati kuvar Suga.

Dekorisan u mnogo svetlijoj paleti boja i materijala, kafić sadrži kremasti terrazzo pod, ogromne žute sofe i presijavajuće diskove koji vise sa plafona. Narudžbe za piće preuzimaju se sa ogromnog mesinganog šanka.

Visoka staklena vrata mogu se pomeriti nazad kako bi se omogućio pristup spoljnoj terasi koja je prekrivena akva plavim i limeta zelenim nameštajem italijanske marke Paola Lenti. Ovde posetioci mogu izbliza pogledati zgradu prodavnice, koju je japanski arhitekta Jun Aoki stvorio da podseća na velika jedra broda.