Stara železnička stanica u Madisonu pretvorena u restoran Harvey House

Restoran koji je dizajnirao Home Studios zauzima dva sprata bivšeg skladišta za prtljage, pa čak i voz koji je stajao na pruzi.

Bruklinski dizajnerski Home Studios pretvorio je bivšu železničku stanicu u Madisonu u restoran koji je inspirisan zlatnim dobom putovanja vozom. „Harvey House“ zauzima prostor za skladištenje prtljaga, a enterijer podseća na trpezarije iz perioda 1930-ih i 1940-ih.

Američka kuhinja služi se na dva sprata zgrade, svaki sa svojim barom. Dodatne trpezarije nalaze se u staklenoj galeriji na jednoj od zatvorenih platformi stanice i u vagonu voza iz 1960 -ih koji se nalazi direktno na prugama.

Home Studio je zadržao mnoge originalne karakteristike zgrade, uključujući plafone, prozore i klizna drvena vrata. Opeka i tamnozeleni okviri prozora definisali su šemu boja projekta, koja uključuje tamno drvo, bež pliš i kožu. Mnoga stolarija izrađena je po meri.

„Naš glavni cilj je bio stvoriti topao i prijatan enterijer koji kombinuje poznatu udobnost zatvorenog kluba i jedinstvenu atmosferu zlatnog doba putovanja vozom“, naglašavaju autori projekta.

Zidovi iza šanka ukrašeni su delima lokalne umetnice Jessice Niello-White. Slike prikazuju ruralne pejzaže Viskonsina koji su se mogli videti sa prozora voza.

U holu u prizemlju posetioci mogu da posmatraju rad kuvara u otvorenoj kuhinji. Rasveta pravljena po meri sa blagim sjajem podseća na onu koja se nalazi na stanicama pariskog metroa. Opušteno raspoloženje stvara cveće u saksijama, venci i starinski tepisi. Na drugom spratu šema boja takođe uključuje svetlo bež i zelene nijanse, a drvene pregrade sa staklenim umecima pomažu u zoniranju prostora.