Spoj različitih kultura u dizajnu restorana

Inspirisani istokom i zapadom, AB Concept studio predivno je uhvatio esenciju Azure Kiantanga, kolekcije luksuznih hotela, sa dva nova i spektakularna restorana...

Oni su bez mnogo muke spojili francuski i kineski stil u Panorama Signature restoranu koji je otvoren čitavog dana, a on predstavlja varijaciju modernosti i tradicije. Nameštaj i osvetljenje su dizajnirani specijalno za potrebe ovog projekta. Nežni tonovi su presečeni teget i kraljevski plavom bojom, sa akcentima francuskih šablona koji se nalaze na stolicama. Istočnjački šabloni pomešani su sa prozorima u francuskom stilu i prilagođenim kristalnim zidnim lampama, koje doprinose čitavoj izuzetnoj atmosferi i povezanosti istoka i zapada.

Ova tema se nastavlja kroz prefinjene detalje, što je još jedno obeležje AB Concept dizajna. Jednostavne francuske grafike pomešane su sa nagoveštajima plave, bele i bež boje koje sačinjavaju predivni pod. Zaobljene i interesantne tehnike gipsara naglašavaju veličanstveni plafon, pored intrigantno detaljnih ogledala u evropskom stilu. Zadnji zid iza bifea predstavljen je korišćenjem velikog broja tekstura i obojenih mermernih šablona sa nagoveštajima crne i sive boje.

Pametno kreirani Ice Bar, upotrebom akrila i LED osvetljenja je idealni element smešten na terasi. Bar savršeno reflektuje obližnji prostor i kreira spektar različitih šablona. Ovde, gosti mogu uživati u panoramskim pogledima, dok plove kroz neverovatne scene prilikom prelaska iz enterijera u eksterijer.

Preveden kao “Paviljon talasa”, Lan Ting je kineski restoran koji je podeljen u četiri različite zone, pri čemu je svaka od njih predivno predstavljena sezonskim cvetom iz svakog godišnjeg doba. Prostor ima gotovo magičnu auru i osećaj fluidnosti i kohezije dizajna.

Inspirisan poznatom Prolećnom Orhidejom, ulaz u ovaj restoran posetiocima daje mali nagoveštaj šta ih očekuje tokom ovog putovanja u zemlju magije. Predivna ljubičasta nijansa orhideje obuhvata stepenište i prenosi vas na drugi nivo restorana. Ova tema je nastavljena u šablonu na podovima, pa tako naglašava kontinuitet i protok prostora u dizajnu.

Glavni trpezarijski prostor ukrašen je bojom cveta lotosa na tepihu, pri čemu je ovaj motiv delikatno i intrigantno predstavljen svilenim nitima. Paravani koji okružuju trpezarijske stolove daju vam privatnost, kao i dodir nenaglašene elegancije i orijentalni glamur.

Jesenji tonovi predstavljeni su u privatnom prostoru za obedovanje upotrebom primamljivih citrusnih boja cveta osmantusa, koji je vidljiv na svilenim tapetama i tepisima koji imaju jedinstveno dizajnirane grafičke šablone.

Snažniji zimski tonovi obeležavaju svoje postojanje na zidu koji prikazuje delikatni svileni motiv šljive, upotrebom bogatih čokoladnih i pink nijansi ovog cveta.

AB Concept savršeno je predstavio narativni dizajn kroz čitav ovaj hotel, uz poštovanje tradicionalnih osnova jednostavnosti i elegancije, koji su dobili novi život korišćenjem savremenih elemenata dizajna.

O studiju AB Concept

Još od svog osnivanja 1999. godine, AB Concept studio stekao je reputaciju kao vrhunska dizajnerska firma koja sarađuje sa vodećim hotelijerima, agentima luksuznih projekata i premijum restoranima. Ovaj studio funkcioniše pod vođstvom su-osnivača Eda Nga i Terensa Ngana, a njihovi dizajni su predstavljeni osnovnim vrednostima arhitekturalne preciznosti i besprekornog pristupa detaljima u enterijeru. 

Ovaj studio predstavljen je kao luksuzni atelje, a sastoji se od internacionalnog tima od preko 80 specijalista iz različitih polja dekorativnog i arhitektonskog dizajna. AB Concept nadgleda svaki aspekt dizajna proizvoda, kreiranja konzistentih, kohezivnih i u potpunosti intregrisanih okruženja.

U svom portfelju, oni imaju veliki broj izrazito bitnih i luksuznih klijenata, poput hotela Four Seasons, Mandarin Oriental, Shangri-La, W Hotels, Waldorf Astoria i mnogih drugih. U svim svojim projektima predstavljaju presek različitih kultura i njihovo spajanje, zbog čega su jedinstveni i najpopularniji dizajnerski studio sa azijskog podneblja.

http://www.abconcept.net/

Ministudio Magazin