Spoj minimalizma i savremenosti u moskovskom restoranu

Svako od nas dobro zna, koliko teško može biti pronaći dobar restoran u novom gradu…

Bilo da ste se upravo preselili, iščupali svoj život iz korena i odlučili da negde drugde krenete ispočetka ili ste u poseti svojoj omiljenoj destinaciji, dobar restoran će svakako doprineti vašem iskustvu uživanja. Pizza 22 je restoran koji će vam dati priliku da uživate u mnogo čemu drugom pored sjajne hrane, a nalazi se u Moskvi. On je okarakterisan stilskim i minimalističkim putovanjem, koje kombinuje prošlost ovog grada sa njegovom sadašnjošću.

Dizajniran od strane arhitektonskog biroa DA, Pizza 22 nalazi se u istorijskom centru Moskve, zauzimajući nekadašnje skladište soli koje je transformisano u komercijalnu građevinu. Picerija se sastoji iz dva nivoa, gornjeg i donjeg, pri čemu će vam donji nivo omogućiti da zaista osetite istoriju građevine. Gornji sprat će vas pozdraviti svojim minimalističkim i geometrijskim stilom, gde se najviše izdvaja crveno stepenište koje vas vodi prema donjem nivou, gde se na jedinstven način spajaju savremene finese i industrijska prošlost ovog zdanja.

“Ideja je bila kreiranje prostora gde se gosti neće osećati kao da su jedan nivo ispod zemlje, pa smo baš zato koristili sobne biljke, neutralnu šemu boja koja je ankerisana belim i sivim tonovima. Naravno, osvetljenje je igralo veliku ulogu u čitavoj priči”, objašnjavaju arhitekte.

Foto: Sergey Melnikov