Savršena mešavina zapada i istoka

Prilikom posete Šangaju i tokom šetnje starim delom drevnog grada, jedno od mesta koje nikako ne treba propustiti je ekskluzivni restoran Hakkasan.

Smešten u elegantnoj zgradi starog dela Šangaja, u ulici Bund, restoran svojim gostima pruža izuzetan ugođaj i nezaboravan pogled na niz nebodera poslovne gradske oblasti Pudong, koja se nalazi nasuprot starog dela grada.

Prateći ambijent okoline i umirujućih obala reke Huangpu, ambijent u Hakkasan restoranu odaje utisak jedne posebne vrste glamura, kroz pažljivo uklopljene detalje tradicionalne Kine i modernih luksuznih motiva. Posebna pažnja je posvećena malim detaljima, poput elegantne postavke stolova i diskretnog nenapadnog osvetljenja celog prostora.

Osim savršenog dekora enterijera, restoran se izdvaja po jedinstvenom meniju i jelima koja se poslužuju na veoma istančan i luksuzan način. Restoran je deo internacionalnog lanca Hakkasan koje odlikuje ponuda jela sačinjena uglavnom od tradicionalne hrane regije Kantona, ali pripremljene i servirane na veoma inovativne načine.

Takva jela su zaslužila vredne nagrade i priznanja o čemu svedoči glavni kuvar Tong Chee Hwee koji je dobitnik prestižne Mišelinove zvezde. Njegove kreacije mogu provesti gosta na nezaboravan put kroz celokupnu istoriju azijskih jela, sa tradicionalnim sastojcima koji su vešto uklopljeni sa elementima kuhinje sa zapada. Nezaobilazna jela koja se moraju probati su dim sum škampi, hrkava pačetina u crnom sosu ili file bakalara sa šampanjcem i medom.

Na jedinstven način kojim se vodi restoran Hakkasan, ostvarena je neobična i izuzetno uspešna mešavina uticaja drevnog istoka i savremenog zapada. Na savršen način je upotrebljena glamurozna lokacija na obalama reke Huangpu kojoj je pridodata pažljivo sastavljena ponuda jela koja Hakkasan čine jednim od najboljih restorana u Šangaju.

N.S.

Luxury Experience