Šarmantni enterijer malteškog restorana

Dizajnerska praksa Mizzi Studio, uparila je pink teraco sa smaragdnim plišom i drvetom, kako bi kreirali odvažni enterijer restorana Barbajean na Malti…

Nudeći meni modernih mediteranskih specijaliteta, Barbajean zauzima prominentni, ugaoni posed u mestu Dingli. Ovo tiho seoce nalazi se na najvišoj tački Malte i nudi nesmetani pogled preko okeana, prema nenaseljenom ostrvu Filfla.

Osnivač Mizzi Studija, Džonatan Mici, koji je sa Malte, dizajnirao je restoran tako da on odaje poštu svojoj lokaciji i njenom scenskom okruženju, dok istovremeno unosi novi život. “Rad sa urbanim tkanjem ovog sela bio je ključna inspiracija za nas. Želeli smo da kreiramo restoran koji će se izdvajati u samoj srži iskustva malteškog sela”, izjavio je.

Nežno roze fasada restorana napravljena je tako da u sebi uključuje arhitrave i obojena vrata – dva elementa koja se prema Miciju uvek mogu videti u eksterijeru tipičnih malteških domova. Smaragdna drvena vrata su ugrađena u fasadu, sa trostrukim kvadratnim otvaranjima, pri čemu je svako od njih okruženo glomaznim arhitravom od pink teraca, koje je kreirao malteški brend, Halmann Vella.

Pink i zelena šema boja nastavlja se i unutar restorana. Ružičasto obojeni teraco oivičava zidove iza bara, koji su akcentovani nišama. Flaše pića i staklarija su izloženi u njima i osvetljeni neon-pink svetlosnim trakama, instaliranim iznad njih.

Isti teraco upotrebljen je za izradu gornje površine bara, čija je baza napravljena od zeleno obojenog drveta. Ispred njega, nalazi se red visokih pink stolica, sa cevastim, mesinganim ramovima.

Dugački banket za sedenje tapaciran je smaradnim plišom i uvija se oko suprotne strane prostorije, a praćen je pink teraco stolovima, koji su kao intarziju dobili Guatemala Verde mermer. Odmah iznad nalazi se serija printova ilustratora Eda Dinglija, koje oslikavaju scene iz uobičajenog života meštana. Između njih nalaze se komadi rasvete napravljeni po meri, koji imaju vijugave mesingane baze i sferične sijalice.

Površine u ovom delu restorana dobile su bledu mint nijansu, ali je još jedan kutak smešten u zadnjem delu okarakterisan nešto komfornijim osećajem uz pomoć tamnozelenih zidova i drvenih podova.

Foto: Brian Grech.